Hopp til innhold

Valg i USA avgjort med én stemme

I den amerikanske delstaten Connecticut ble et valg nylig avgjort med én stemme. Nesten 10.600 stemmer ble avlagt ved valget mellom republikaneren Tony Morrison og demokraten Christopher Poulos i en lokal folkevalgt forsamling i byen Southington.

Ved den første opptelling var det svært likt. Poulos, som er spansklærer på videregående skole, fikk seks stemmer mer enn Morrison. En obligatorisk omtelling førte til et enda tettere resultat: én stemmes overvekt for Poulos.

Som om det ikke var nok, fant valgstyret deretter en glemt konvolutt med seks stemmer som ikke var telt opp fordi maskinene ikke klarte å tolke dem.

Det endelige resultatet av valget var 5297 stemmer for Poulos og 5296 stemmer for Morrison, og demokratens seier ble godkjent av delstatens administrasjonssjefs kontor onsdag.

– Jeg er overrasket over at ingen fikk hjerteinfarkt, sier Elaine Bedard, som er demokratenes representant ved valgmanntallet.

En oversikt som Associated Press har laget, viser andre valg i år i Iowa, Arizona, Arkansas, Montana og Vermont, og et titall i New Hampshire, der marginene var på under ti stemmer. (NTB-AP)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no