Volodymyr Zelenskij
Foto: VALENTYN OGIRENKO / Reuters

Valg i Ukraina

Oppsummert

TV-komikaren Volodymyr Zelenskyj vant valet og er landet sitt nye president. Han tek over for tidlegare president Petro Porosjenko.

 • Ukraina: Fratas immunitet

  Nasjonalforsamlingen i Ukraina har godkjent et lovforslag som fratar parlamentarikere immunitet fra straffeforfølgelse, melder AP. Forslaget har vært et viktig valgløfte for Ukrainas nye president Volodymyr Zelenskyj, ifølge NTB.

 • Klart flertall for Zelenskys parti

  Den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskys parti sier at de har fått rent flertall i det nye parlamentet. Det bekreftes av den sentrale valgkommisjonen etter at om lag 50 prosent av stemmene er telt opp.

 • Vil danne koalisjon med Voice

  Ukrainas president Zelensky sier til Reuters at han vil prate med partiet Voice, ledet av rockestjernen Sviatoslav Vakarchuk, om å danne en koalisjon i parlamentet. Valgdagsmålingen i landet viser at Zelenskyjs parti får 44% av stemmene i valget.

 • Vil stanse krig og korrupsjon

  Volodymyr Zelenskyj sier hans hovedprioriteringer etter valgseieren vil være å stoppe krig og korrupsjon. Det melder AFP. Han har tidligere sagt at han vil oppløse parlamentet, og at folk i parlamentet kun bryr seg om personlige interesser.

 • Valgseier for Zelenskyj i Ukraina

  Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyjs parti leder valget i Ukraina med 44% på valgdagsmålingen. Det melder AFP. Han har bakgrunn som komiker og TV-stjerne og seiret i presidentvalget blant annet på grunn av stor misnøye med korrupsjonen i landet.

  Volodymyr Zelenskyj
  Foto: Genya Savilov / AFP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no