Volodymyr Zelenskij
Foto: VALENTYN OGIRENKO / Reuters

Valg i Ukraina

Oppsummert

TV-komikaren Volodymyr Zelenskyj vant valet og er landet sitt nye president. Han tek over for tidlegare president Petro Porosjenko.

 • Vil løyse opp parlamentet i Ukraina

  Den nyinnsette presidenten i Ukraina, Volodymyr Zelenskiy, skal løyse opp parlamentet i landet, skriv AP. Han har tidlegare lova dette i kampanjen sin. Tidlegare har han sagt at folk i parlamentet berre har brydd seg om personlege interesser.

 • Volodymyr Zelenskiy blir innsett

 • Solberg gratulerer Zelenskyj

  Statsminister Erna Solberg gratulerer valvinnaren i Ukraina, og seier at ho ser fram mot å ha eit tett samarbeid med landet i tida framover. Volodymy Zelenskyj vann valet søndag mot sittande president Petro Porosjenko.

  Laster Twitter-innhold
 • Stoltenberg gratulerer Zelenskyj

  Jens Stoltenberg gratulerer TV-komikeren Volodymyr Zelenskyj med valgseieren i Ukraina og understreker at landet er en viktig partner for NATO. Søndag ble Zelenskyj – som er ny som politiker, men har spilt president på TV – valgt som ny president.

  Volodymyr Zelenskyj er ny president i Ukraina
  Foto: Genya Savilov / AFP
 • Porosjenko erkjenner nederlag

  Ukrainas sittende president Petro Porosjenko erkjenner nederlag i søndagens presidentvalg, og gratulerer utfordreren Volodymyr Zelenskyj med seieren. Valgdagsmålinger tyder en klar seier til komikeren Zelenskyj, med en oppslutning på over 70 prosent.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no