Valgkamp i Spania, Pedro Sanchez
Foto: JAVIER BARBANCHO / Reuters/NTB Scanpix

Valg i Spania

Oppsummert

Sosialdemokratene PSOE ble størst med 28 prosent. Konservative PP fikk 20,8 prosent, og ytrehøyre-partiet Vox får 15,1 prosent. Søndagens valg er det fjerde forsøket på fire år på å få et styringsdyktig flertall.

 • Samde om nytt regjeringssamarbeid

  Det spanske venstrepartiet Podemos er samde om å forme ei koalisjonsregjering med det sosialdemokratiske partiet PSOE. Det melder AFP.

 • Ytre høyre fram i spansk valg

  Det sosialdemokratiske partiet PSOE ble størst i det spanske valget med 28 prosent. Konservative PP fikk 20,8 prosent, og ytre høyre-partiet Vox fikk 15,1 prosent. Dermed har ingen partier flertall når 99 prosent av stemmene er talt opp.

 • Nekter å samarbeide med hat-partier

  Statsminister Pedro Sanches ber alle partier bidra til at Spania kommer ut av den låste politiske situasjonen. Invitten går til alle, unntatt partier som fremmer hat-prat, melder Reuters. Ingen partier har nok mandater til å danne regjering alene.

 • Ingen blokk med flertall i Spania

  Det sosialdemokratiske partiet til statsminister Pedro Sanchez ligger an til å få 29 prosent i det spanske valget, og blir største parti. Det viser resultatene da drøyt halvparten av stemmene var telt opp. Konservative Partido Popular er nest størst.

  Statsminister Pedro Sanchez avlegger stemme i Madrid
  Foto: OSCAR DEL POZO / AFP/NTB Scanpix
 • Høyresiden vokser i Spania

  Valgdagsmålingen som ble lagt frem klokken 20 søndag viser at høyre-siden styrker seg i det spanske parlamentsvalget. Ytre høyre-partiet Vox ser ut til å doble seg i nasjonalforsamlingen fra 24 plasser til over 50.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no