Valgkamp i Spania, Pedro Sanchez
Foto: JAVIER BARBANCHO / Reuters/NTB Scanpix

Valg i Spania

Oppsummert

Sosialdemokratene PSOE ble størst med 28 prosent. Konservative PP fikk 20,8 prosent, og ytrehøyre-partiet Vox får 15,1 prosent. Søndagens valg er det fjerde forsøket på fire år på å få et styringsdyktig flertall.

 • Spania kan få ny regjering til uka

  Det spanske parlamentet skal neste uke debattere om statsminister Pedro Sanches skal få en ny periode i statsministerstolen. Om parlamentet sier ja, betyr det slutten på en flere måneder lang dødperiode i spansk politikk, melder NTB.

 • Samde om nytt regjeringssamarbeid

  Det spanske venstrepartiet Podemos er samde om å forme ei koalisjonsregjering med det sosialdemokratiske partiet PSOE. Det melder AFP.

 • Ytre høyre fram i spansk valg

  Det sosialdemokratiske partiet PSOE ble størst i det spanske valget med 28 prosent. Konservative PP fikk 20,8 prosent, og ytre høyre-partiet Vox fikk 15,1 prosent. Dermed har ingen partier flertall når 99 prosent av stemmene er talt opp.

 • Nekter å samarbeide med hat-partier

  Statsminister Pedro Sanches ber alle partier bidra til at Spania kommer ut av den låste politiske situasjonen. Invitten går til alle, unntatt partier som fremmer hat-prat, melder Reuters. Ingen partier har nok mandater til å danne regjering alene.

 • Ingen blokk med flertall i Spania

  Det sosialdemokratiske partiet til statsminister Pedro Sanchez ligger an til å få 29 prosent i det spanske valget, og blir største parti. Det viser resultatene da drøyt halvparten av stemmene var telt opp. Konservative Partido Popular er nest størst.

  Statsminister Pedro Sanchez avlegger stemme i Madrid
  Foto: OSCAR DEL POZO / AFP/NTB Scanpix

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no