NRK Meny
Jacob Zuma
Foto: SIPHIWE SIBEKO / Afp

Valg i Sør-Afrika

Oppsummert

ANC og president Jacob Zuma vant valget i Sør-Afrika 7. mai. 24. mai ble Zuma tatt i ed for en ny femårsperiode. Han tilegner seieren i presidentvalget til Nelson Mandela.

 • Ny regjeringskabal i Sør-Afrika

  President Jacob Zuma utpekte søndag Nhlanhla Nene til ny finansminister, den første svarte i stillingen. Zuma startet søndag på sin andre femårs periode som president, og lovet radikale sosiale og økonomiske reformer.

 • Zuma tatt i ed for ein ny periode

  Jacob Zuma vart i dag tatt i ed for sin andre periode som Sør-Afrikas president. Under tala si lova Zuma «radikale økonomiske forandringar» i landet. Mange sørafrikanerar er misfornøgde med partiet ANC fordi det ikkje har klart å gjeøre nok for å stanse den utbredte korrupsjonen.

 • Brukte gummikuler og sjokkgranater

  Politiet brukte gummikuler og sjokkgranater for å roe ned demonstranter i Johannesburg i Sør-Afrika, hvor 59 personer er blitt arrestert.

 • 59 personer arrestert i Sør-Afrika

  59 personer er arrestert i demonstrasjoner i Johannesburg i Sør-Afrika. Flere av demonstrantene brente bildekk og sperret veier i byen, melder Reuters.

Regjeringspartiet ANC ligger an til å vinne valget i Sør-Afrika med god margin, til tross for at oppslutningen om partiet synker. Den demokratiske alliansen ser ut til å kunne få 27% av stemmene.
Valglokalene stenger klokken 2100.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no