Putin
Foto: RUPOOL

Valg i Russland

Oppsummert

President Vladimir Putin ønsker å kunne bli sittende ved makten til 2036, og har bedt russerne stemme over et forslag til endring i grunnloven som gjør at han kan bli sittende flere perioder. 1. juli var det folkeavstemning om grunnlovsendringen.

 • Razzia mot opposisjonsleder

  Russisk politi har gjort nok en razzia mot kontorene til opposisjonslederen Aleksej Navalnyj fredag. Razziaen skal ha blitt filmet. Navalnyj hevder å ha fått forbud mot å forlate Moskva for å drive valgkamp før regionalvalgene i september.

  Fu_IfWJgbx0
  Foto: Pavel Golovkin / AP
 • Opptellingsfeil i Moskva

  Valgkommisjonen i Moskvas Ramenki-distrikt har vurdert en video fra et valglokale og avslørt feil ved stemmegivningen og opptellingen. Kommisjonen har bestemt å erklære resultatene av avstemmingen fra valglokalet som ugyldige, melder Tass.

 • Putin vinner folkeavstemningen

  Flertall av russiske velgere har stemt for en grunnlovsreform som åpner for at Vladimir Putin kan sitte som president i 16 år til. Med 90 prosent av stemmene talt opp, etter seks dager med stemmegivning, har 78 prosent støttet grunnlovsreformen.

Russlands president feiret gjenvalget foran et folkehav av tilhengere.

Putin takket for støtten etter valgskred

Russiske myndigheter vil gjøre valget til en folkefest, forteller NRKs reporter Jan Espen Kruse. –Barna kan spille ishockey utenfor mens foreldrene stemmer, sier Kruse.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no