Viorica Dancila foran TV-skjerm med president Klaus iohannis på.
Foto: Alexandru Dobre / AP/NTB Scanpix

Valg i Romania

Oppsummert

I Romania går det mot ny valgrunde 24. november. Sittende president Klaus Iohannis fikk ikke stort nok flertall i første runde av presidentvalget 10. november, og møter tidligere statsminister Viorica Dancila til en avgjørende andre valgrunde.

 • Iohannis leder stort i Romania

  President Klaus Iohannis leder klart i opptellingen etter valget i Romania, men ikke nok til at han unngår en 2. valgomgang, melder AFP. Når 90 prosent av stemmene er talt opp, har Iohannis fått 36 prosent. Nr. 2 er Viorica Dancila med 24 prosent.

  President Klaus Iohannis i Romania på valgnatta 10. nov
  Foto: Andreea Alexandru / AP/NTB Scanpix
 • Mot ny valgrunde i Romania

  I Romaniagår det mot en nye valgrunde i presidentvalget. President Klaus Iohannis får flest stemmer, men ikke over 50 prosent, ifølge valgdagsprognoser. Iohannis vil trolig møte tidligere statsminister Viorica Dancila til en ny runde 24. november.

  Klaus Iohannis på vei ut av valgavlukket 10. nov 2019
  Foto: Vadim Ghirda / AP/NTB Scanpix
 • Romania: – Iohannis er favoritten

  President Klaus Iohannis fra det liberale partiet PNL er favoritten i søndagens valg i Romania, men han får trolig ikke et klart flertall av stemmene i første runde. I nylige meningsmålinger har Iohannis blitt spådd 47 prosent av stemmene.

 • Orban ny statsminister i Romania

  Ludovic Orban er godkjent som ny statsminister i Romania. Landets mindretallsregjering vant en tillitsvotering i nasjonalforsamlingen etter et mistillitsvotum 10. oktober. Orban var en av pådriverne for den avstemningen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no