NRK Meny
Portugals statsminister avlegger stemme i parlamentsvalget
Foto: Armando Franca / Ap

Valg i Portugal

Oppsummert

Søndag 4. oktober holdes det valg på ny nasjonalforsamling i Portugal. Valget er det første siden landet i 2014 fullførte et fireårig låneprogram for å få orden på økonomien.

 • – Sousa ny president i Portugal

  Den konservative politikeren Rebelo de Sousa (67) har vunnet valget i Portugal, melder AFP, etter at 97 prosent av stemmene er talt opp. 52 prosent stemte på Sousa, og han er dermed langt foran sin nærmeste rival Antonio da Novoa, som fikk 22 prosent.

 • Konservative Sousa leder i Portugal

  Marcelo Rebelo de Sousa leder på valgdagsmålingene i Portugal, og ligger dermed an til å bli landets nye president. Juristen Sousa er i Portugal kjent som politisk TV-kommentator, og han representerer det borgerlige partiet Sosialdemokratene.

 • Portugal velger ny president

  Søndag er det presidentvalg i Portugal. Favoritten i presidentvalget er den konservative kandidaten Marcelo Rebelo de Sousa, melder AFP. Portugal fikk i 2011 et kriselån på 78 milliarder euro og har siden måttet føre en hard kuttpolitikk.

 • Kan bli høyreregjering i Portugal

  I Portugal får de borgerlige partiene mulighet til å danne regjering, til tross for at venstresiden har flertall, melder AFP. Presidenten, som selv tilhører høyresiden, har bedt den avtroppende borgerlige statsministeren om å danne ny regjering. Høyresidens politiske koalisjon fikk flest stemmer, mens venstresiden har til sammen rent flertall.

 • Ny tillit for regjering i Portugal

  Portugals statsminister Pedro Passos Coelho er klar til å forme ny regjering. Statsministerens sentrum-høyre-koalisjon er valgets vinner og lå an til å få 39 prosent av stemmene da over tre firedeler av stemmene var talt opp.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no