Francisco Sagasti
Foto: AFP/NTB

Valg i Peru

Oppsummert

Perus kongress valget 16. november en ny midlertidig president, den tredje på en drøy uke. Francisco Sagasti beskrives som en sentrumspolitiker og tilhører partiet Partido Morado. Han er 76 år og har tidligere blant annet jobbet for Verdensbanken.

 • Kan miste flertallet i Peru

  Opposisjonspartiet Fuerza Popular ser ut til å miste flertallet i Perus nasjonalforsamling etter søndagens valg. En tidlig stemmetelling viser at FPs oppslutning er ut til å falle dramatisk, fra 36,3 prosent i 2016 til bare 6,9 prosent.

 • Mistillit mot presidenten i Peru

  Den opposisjonskontrollerte kongressen i Peru vedtok fredag mistillit mot president Pedro Pablo Kuczysnki's. Det vil kaste Peru ut i sin verste politiske krise på flere år, ifølge Reuters.

 • Kuczynski blir president i Peru

  Den liberale tidligere bankmannen på Wall Street, Pedro Pablo Kuczynski, vant hårfint og blir Perus neste president. Det er offisielt ennå ikke kunngjort en vinner fordi valgkommisjonen ennå sjekker 0,2 prosent av stemmene.

 • Ikke klart hvem som blir president

  Etter at 99,99 prosent av stemmene er opptalt, vet peruanerne ennå ikke hvem som blir deres neste president. Den liberale Pedro Pablo Kuczynski ligger nærmest til å vinne med 50,12 % av stemmene, mens Keiko Fujimori fra høyrefløyen har 49,88 %.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no