Nigeria Election
Foto: Ben Curtis / Ap

Valg i Nigeria

Oppsummert

Den tidligere militærdiktatoren Muhammadu Buhari, som er muslim fra nord, har vunnet valget i Nigeria. Den sittende presidenten, kristne Jonathan Goodluck fra den sørlige delen av landet, har gratulert Buhari med seieren.

 • Eksstatsråd i Nigeria siktet

  Landets tidligere oljeminister Diezani Alison-Madueke er siktet for å ha betalt over ti millioner kroner for å sikre at daværende president Goodluck Jonathan skulle vinne valget i 2015.

 • Utnevner regjering i september

  Nigerias president Muhammadu Buhari, som ble innsatt i slutten av mai, vil ikke utpeke ministrene til sin regjering før i september. Nigeria må først få på plass nye regler for atferd og god ledelse, skriver Buhari i et innlegg i Washington Post.

 • Buhari tatt i ed i Nigeria

  Muhammadu Buhari ble i formiddag tatt i ed som president i Nigeria. 72-åringen slo Goodluck Jonathan i presidentvalget i mars.

 • Buhari: Vil ikke forfølge Jonathan

  Nigerias nyvalgte president, Muhammadu Buhari, sier at hans forgjenger Goodluck Jonathan ikke har noe å frykte. Buhari sier at han ikke vil spare på noe når det gjelder jakten på Boko Haram og at korrupsjon ikke vil bli tolerert.

 • Hyller president Jonathan

  – President Goodluck Jonathan har satt Nigerias interesser først ved å erkjenne nederlag i valget. Jeg ser fram til å jobbe med president Jonathan i den gjenværende tiden, og jeg takker ham for mange års tjeneste, sier USAs president Barack Obama.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no