Gateselger i Moldova
Foto: DANIEL MIHAILESCU / AFP

Valg i Moldova

Oppsummert

Søndag gjennomfører Moldova den andre runden i presidentvalget. Det er ventet at den prorussiske kandidaten Igor Dodon vinner valget, som er det første direkte presidentvalget på 20 år. Dodon fikk nesten halvparten av stemmene i første valgomgang.

 • Erklærer valgseier i Moldova

  Den prorussiske kandidaten har erklært seier i presidentvalget i Moldova. Resultatene natt til mandag viser at Igor Dodon vant med solid margin.

 • Moldova velger president i dag

  Det er ventet at den prorussiske kandidaten Igor Dodon vinner valget på ny president i Moldova. Dodon fikk nesten halvparten av stemmene i første valgomgang. Valget er det første direkte presidentvalget på 20 år i den tidligere sovjetrepublikken.

 • Moldova godkjente ny statsminister

  Parlamentet i Moldova godkjente onsdag ansettelsen av Chiril Gaburici som ny statsminister. Gaburici er en tidligere forretningsmann som har lovet å knytte sterkere bånd til Europa.

 • Proeuropeiske partier vant

  Det liberaldemokratiske partiet, Det liberale partiet og Det demokratiske partiet fikk nok stemmer til å kunne danne en koalisjonsregjering i Moldova. Til sammen fikk de rundt 44 prosent av stemmene, skriver NTB.

 • Sosialistpartiet fikk flest stemmer

  De tre største proeuropeiske partiene i Moldova ser ut til å kunne danne en ny koalisjonsregjering etter at mesteparten av stemmene fra søndagens valg var telt opp. Det var likevel det prorussiske Sosialistpartiet som fikk flest stemmer, ifølge NTB.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no