Valg i Libya
Foto: Mohammed el-Shaiky / Ap

Valg i Libya

Oppsummert

FN-utsending Bernardino Leon sa på en pressekonferanse i Marokko fredag at Fayez Sarraj blir statsminister for den nye regjeringen. – Etter ett års arbeid, har endelig øyeblikket kommet da vi kan fremme forslaget om en samlingsregjering, sa Leon.

 • Nytt forslag om samlingsregjering

  Medlemmer i det libyske presidentrådet har foreslått en ny samlingsregjering for det urolige landet. Det skjer etter måneder med FN-meklinger og avvisning av et tidligere forslag om.

 • – Enighet om Libya

  FNs utsending for Libya annonserte i natt forslag til en nasjonal samlingsregjering for Libya, etter måneder med vanskelige forhandlinger mellom det nordafrikanske landets to rivaliserende grupper. Utsending Bernardino Leon sier at listen med navn er klar.

 • Ny militærsjef på plass i Libya

  Den tidligere libyske generalen Khalifa Haftar er utnevnt til militærsjef for landets internasjonalt anerkjente regjering. Haftar var en av Muammar Gaddafis allierte før generalen ble med i revolusjonen mot den daværende libyske lederen, skriver NTB.

 • Ny regjering tatt i ed i Libya

  Statsminister Abdullah al-Thinni og hans nye regjering ble i dag tatt i ed i Libya. FN håper Libya vil samle seg bak den nye regjeringen.

 • Libya velger parlamentsleder

  Libyas nye nasjonalforsamling har valgt den uavhengige juristen Aguila Salah Issa som president for de folkevalgte. Det er et klart flertall av nasjonalister i den nye forsamlingen. Islamistene som tapte valget, deltok ikke på seremonien i protest.

  Libya velger parlamentsleder
  Foto: STRINGER / Reuters
Valg i Libya

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no