Barn med Libyas flag
Foto: MAHMUD TURKIA / AFP

Valg i Libya

Oppsummert

Lederen for den internasjonalt anerkjente regjeringen i Libya er blitt enig med en rivaliserende militsleder om å arbeide for stabilitet og å holde valg i det krigsherjede landet, opplyser FN.

 • Valgt som midlertidig statsminister

  De libyske delegatene i FN-forhandlingene om landet har valgt Abdul Hamid Dbeibah som statsminister fram til valget i desember, melder AFP. Dbeibah skal lede en overgangsregjering fram til det krigsherjede landet holder valg julaften.

 • FN: Enighet om valg i Libya

  Lederen for den internasjonalt anerkjente regjeringen i Libya er blitt enig med en rivaliserende militsleder om å holde valg i det krigsherjede landet. På et møte i Dubai onsdag snakket de to om hvordan Libyas institusjoner kan forenes, melder FN.

 • Ønsker valg i Libya i 2018

  Libyas statsminister, som er en del av den FN-insatte regjeringen i landet, vil utskrive nyvalg i mars neste år. Det skriver NTB. Kamper mellom militante grupper og politisk rivalisering har gjort gjenreising i det voldspregede landet vanskelig.

 • Valg i Libya i mars 2018

  Libyas statsminister Fayez al-Sarraj varsler at det skal holdes valg på president og parlament i mars, melder AFP. Regjeringen som har vestlig støtte håper på å minske borgerkrigen som har herjet landet siden Gaddafis fall i 2011.

 • Nytt forslag om samlingsregjering

  Medlemmer i det libyske presidentrådet har foreslått en ny samlingsregjering for det urolige landet. Det skjer etter måneder med FN-meklinger og avvisning av et tidligere forslag om.

Valg i Libya

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no