Croatia Presidential Elections
Foto: Darko Vojinovic / AP

Valg i Kroatia

Oppsummert

Det konservative regjeringspartiet HDZ har vunnet et klart gjenvalg i Kroatia, ifølge offisielle resultater.

 • Regjeringspartiet HDZ gjenvalgt


  Det konservative regjeringspartiet HDZ har vunnet et klart gjenvalg i Kroatia, ifølge offisielle resultater. Etter at nesten 90 prosent av stemmene var talt opp natt til mandag, ligger det an til at HDZ får 68 mandater i nasjonalforsamlingen.

 • Kroatias HDZ-parti trolig gjenvalgt

  Det konservative regjeringspartiet HDZ ligger an til gjenvalg i Kroatia, viser de første offisielle resultatene. Etter at 60 prosent av stemmene er talt opp, ser det ut til at HDZ får 68 mandater i nasjonalforsamlingen, mens sosialdemokratene får 43.

 • HDZ blir trolig største parti

  Det konservative regjeringspartiet HDZ ligger an til å vinne søndagens valg i Kroatia, viser ferske valgdagsmålinger. De ligger an til å få 61 av 151 representanter i nasjonalforsamlingen. Sosialdemokratene ligger an til å få 44.

 • Milanovic ny president

  Zoran Milanovic er Kroatias nye president etter å ha vunnet søndagens presidentvalg over sittende president Kolinda Grabar-Kitaraovic, det viser en valgdagsmåling. Milanovic var statsminister i landet fra desember 2011 til januar 2016.

  Zoran Milanovic
  Foto: Darko Vojinovic
 • Presidentvalg i Kroatia i dag

  Søndag morgen åpnet valglokalene i Kroatia for andre runde i presidentvalget. Valget mellom sosialdemokratenes Zoran Milanovic og sittende presidenten Kolinda Grabar-Kitarovic fra det konservative partiet HDZ forventes i følge Reuters å bli jevnt.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no