Velgere i kø ved et valglokale i hovedstaden Kinshasa
Foto: GIULIA PARAVICINI / Reuters

Valg i Kongo

Oppsummert

Kongos konstitusjonelle domstol har slått fast at Felix Tshisekedi (55) er landets nye president. Han kan tas i ed på tirsdag. Hans opponent Martin Fayulu mener det har foregått valgjuks og oppfordrer til nasjonale protester.

 • FN vurderer å minske styrke i Kongo

  FN vurderer å redusere den fredsbevarende styrken MONUSCO i Kongo og skissere en plan for tilbaketrekking, ifølge en FN-representant. I fjor endte presidentvalget med president Joseph Kabilas avgang og bedret sikkerhet i landet.

 • Kongo ber flyktningar kome heim

  Kongos nye president Felix Tshisekedi ber tusenvis av politiske flyktningar om å kome heim. Han blei teken i eid i januar etter at Joseph Kabila hadde sete med makta i 17 år. Tshisekedi seier det er på tide at Kongo går vidare.

 • Tshisekedi tatt ed i Kongo

  Felix Tshisekedi (55) er tatt i ed som ny president i Kongo. Flere tusen mennesker hadde møtt opp for å følge presidentinnsettelsen i hovedstaden Kinshasa. Tshisekedi avløser Joseph Kabila, som har vært president de siste 18 årene.

  Felix Tshisekedi (55) er tatt i ed som ny president i Kongo
  Foto: Olivia Acland / Reuters
 • Ny president i Kongo

  Opposisjonsleder Felix Tshisekedi er tatt i ed som Kongos nye president. Han etterfølger Joseph Kabila. Det er den første maktovertagelsen i landet etter et valg i Kongo siden landet ble selvstendig for 59 år siden.

  Democratic Republic of Congo's outgoing President Joseph Kabila sits next to his successor Felix Tshisekedi during an inauguration ceremony in Kinshasa
  Foto: Reuters Tv / Reuters

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no