NRK Meny
Matteo Salvini
Foto: Luca Bruno / AP

Valg i Italia

Oppsummert

Ingen partier eller grupperinger fikk flertall i det italienske parlamentsvalget 4. mars. Femstjernersbevegelsen og ytre-høyrepartiet Lega var valgvinnere, mens regjeringen led nederlag. Presidenten truer med å utnevne en teknokrat-regjering.

 • Medier: Populistregjering i Italia

  Femstjernersbevegelsen og Ligaen er enige om en regjeringsplattform og en felles statsministerkandidat i Italia, ifølge flere medier. Det sa Ligaen-leder Matteo Salvini til president Sergio Mattarella søndag, ifølge det italienske nyhetsbyrået AGI.

 • Forsøk på kriseløsning i Italia

  Italias politiske partier er fortsatt ikke enige om en ny regjering etter valget i mars. Mandag skal være siste frist før president Sergio Mattarella går inn for en teknokrat-regjering. Det vil sørge for at Italia får et statsbudsjett.

 • Går inn for nyvalg i Italia

  Femstjernersbevegelsen i Italia mener landet må holde nyvalg siden det ikke har vært mulig å få på plass en ny regjering. I en melding på Facebook oppfordrer bevegelsens partileder Luigi Di Maio det høyreorienterte partiet Ligaen å støtte et nyvalg.

 • Koalisjonssamtaler i Italia

  Italias president Sergio Mattarella inviterer til samtaler med mål å danne en ny regjeirng 4. og 5. april, opplyser presidentens kontor til Reuters. Etter parlamentsvalget 4. mars er det ingen grupperinger som har flertall.

 • Berlusconi peker på Salvini

  Tidligere statsminister Silvio Berlusconi mener lederen for det ytterliggående høyrepartiet Lega, Matteo Salvini, bør bli Italias neste statsminister. Lega ble det største partiet på høyrefløyen, men høyrekoalisjonen fikk likevel ikke flertall.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no