Val i Irland
Foto: Peter Morrison / AP

Valg i Irland

Oppsummert

Venstreorienterte Sinn Féin blir det neste største partiet i nasjonalforsamlingen i Irland etter å ha vunnet valget i helgen. Statsminister Leo Varadkar har gått av, og de tre største partiene drøfter en ny regjering.

 • Irlands statsminister går av

  Irlands statsminister Leo Varadkar gikk av torsdag, men fortsetter som leder av et forretningsministerium mens de tre største partiene drøfter en ny regjering. Ved valget for to uker siden fikk de tre største partiene tilnærmet lik oppslutning.

 • Sinn Féin blir nest største parti

  Venstreorienterte Sinn Féin blir det neste største partiet i nasjonalforsamlingen i Irland etter å ha vunnet valget i helgen. Opptellingen etter valget lørdag ble ferdig natt til tirsdag. Den viser at Sinn Féin sikrer seg 37 av de 160 seter.

 • Politisk jordskjelv i Irland

  Venstreorienterte Sinn Féin, som historisk sett har vore knytta til IRA, sin framgang i Irland vil gjere det krevende å få på plass ei styringsdyktig regjering i landet. Sitjande statsminister Leo Varadkar, avviser regjeringssamarbeid med partiet.

 • Val i Irland

  Økonomi og bustad- og helsepolitikk er viktige saker i det irske valet laurdag. Statsminister Leo Varadkar frå det moderate høgrepartiet Fine Gail håpar på fornya tillit, men Michael Martin ønsker comeback for sentrumspartiet Fianna Fáil.

  Val i Irland
  Foto: Peter Morrison / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no