NRK Meny
Joko Widodo på valgmøte i Jakarta
Foto: AGUS SUPARTO / Afp

Valg i Indonesia

Oppsummert

Joko Widodo er tatt i ed som Indonesias 7. president, nesten tre måneder etter valget i sommer. Widodo fikk over halvparten av stemmene i valget, men strid om resultatet gjorde at det måtte behandles av grunnlovsdomstolen.

 • Widodo innsatt i Indonesia

  Joko Widodo er mandag tatt i ed som Indonesias 7. president. Han vant over halvparten av stemmene i valget i sommer, men strid om valgresultatet gjorde at det måtte behandles av grunnlovsdomstolen før han kunne ta fatt på presidentjobben.

 • – Har bevis for valgjuks

  Eks-generalen som tapte presidentvalget i Indonesia, sier han har bevis for at motstanderen og valgvinner, Joko Widodo, har jukset med stemmene. – Vi har bevis fra 52 000 valglokaler sier han til AFP

 • Utfordrer indonesisk valgresultat

  Prabowo Subianto, som tapte det indonesiske presidentvalget, ønsker en juridisk gjennomgang av valgprosessen. Den tidligere generalen sier ifølge nyhetsbyrået Aljazeera at valget var urettferdig.

 • Joko Widodo vant presidentvalget

  Guvernør i Jakarta, Joko Widodo vant presidentvalget i Indonesia med 53 prosent av stemmene. Det offisielle resultatet ble offentliggjort tirsdag. Hans motstander Prabowo Subianto trakk sitt kandidatur tidligere på dagen, og hevdet Widodo hadde bedrevet «massivt valgfusk».

  Joko Widodo
  Foto: BAY ISMOYO / Afp

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no