AFP_1GK2G3
Foto: MONEY SHARMA / AFP

Valg i India

Oppsummert

Det hindunasjonalistiske partiet Bharatiya Janata Party (BJP) er erklært som vinner av valget i India 23. mai. Sittende statsminister Narendra Modi har oppgaven med å danne ny regjering.

 • Regjeringsparti tapte lokalvalg

  Partiet AAP ligger an til overlegen seier i New Delhi, mens det hindunasjonalistiske regjeringspartiet BJP taper stort. Lokalvalget sees på som en test for statsminister Narendra Modi og statsborgerskapsloven, som er kritisert for å ramme muslimer.

 • Statsministeren tatt i ed i India

  Narendra Modi er tatt i ed som Indias statsminister for andre gang. 68-åringens hindunasjonalistiske parti BJP fikk flest stemmer i valget og sikret seg 303 av de 525 representantene i underhuset i den indiske nasjonalforsamlingen.

 • Modi starter regjerings-samtaler

  Statsminister Narendra Modi har startet samtaler for å danne ny regjering etter valgseieren i India. Modis hindunasjonalistiske parti Bharatiya Janata Party (BJP) vant og sikret seg minst 301 av de 525 representantene i underhuset.

 • Modi erklærer seier i India

  Indias statsminister Narendra Modi erklærer seier i valget. Statsminister Narendra Modi og hans hindunasjonalistiske parti BJP ligger an til en overveldende valgseier og en ny periode ved makten i India.

  Narendra Modi
  Foto: Saurabh Das / AP
 • Mot brakseier for Modi

  Det går mot soleklar seier for Indias hindunasjonalistiske statsminister Narendra Modi, viser de første resultatene fra valget i landet. Prognosene tyder på at BJP har sikret seg 294 av de 542 plassene i nasjonalforsamlingen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no