Modi
Foto: SAM PANTHAKY / Afp

Valg i India

Oppsummert

Narenda Modi og hans hindunasjonalistiske parti Bharatiya Janata (BJP) vant valget i India med et rent flertall. Modi er en omstridt person, som har blitt koblet opp mot massedrap på muslimer i landet. Det er første gang siden 1984 at et parti alene får flertall i den indiske nasjonalforsamlingen.

 • Nederlag for Modi i India

  Delstatsvalget i Delhi i India ble en stor skuffelse for statsminister Narendra Modis parti BJP. Tirsdag hadde Aam Adami Party (AAP) sikret seg seieren i 45 av 70 valgkretser og lå an til å vinne i ytterligere 22 kretser.

 • Seiersturne for Narendra Modi

  Indias påtroppende statsminister Narendra Modi feiret lørdag sin store valgseier denne uka med å be ved bredden av Ganges. Den religiøse seremonien som understreket Modis hindunasjonalistiske røtter, ble sendt på direkten på indisk TV.

 • Fikk varm velkomst i New Delhi

  Flere hundre jublende tilhengere tok imot Indias nyvalgte statsminister Narendra Modi i New Delhi i dag. Modi og partiet fikk rent flertall i valget og det er store forventninger til hans økonomiske politikk.

 • USA setter strek over visumfeide

  Indias påtroppende statsminister Narendra Modi er tidligere blitt nektet visum til USA. Men nå ønskes han velkommen til Washington. USAs president Barack Obama ringte fredag Modi for å gratulere ham med den overveldende valgseieren.

 • Første gang siden 1984

  Partiet kan imidlertid ende med enda flere stemmer ettersom tellingen ikke er avsluttet. Det er første gang siden 1984 et parti alene får flertallet av plassene i den indiske nasjonalforsamlingen.

Det hindunasjonalistiske partiet BJP får rent flertall i nasjonalforsamlingen, viser offisielle resultater.
– En feberhet stemning, sier Asia korrespondent Anders Magnus om valget i India
Jensenius om Modi og Indiavalg
Feirer valgresultatet

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no