Greek Prime Minister Alexis Tsipras delivers his speech during a central committee of Syriza party in Athens
Foto: Costas Baltas / Reuters

Valg i Hellas

Oppsummert

Søndag 7. juli var det parlamentsvalg i Hellas. Høyrepartiet Nytt Demokrati, med Kyriakos Mitsotakis som leder, fikk nær 40 prosent av stemmene. Sittende statsminister Alexis Tsipras erkjente å ha tapt valget, med 31,5 prosent.

 • Mitsotakis tatt i ed i Hellas

  Kyriakos Mitsotakis er utnevnt til ny statsminister i Hellas, dagen etter at hans parti Nytt Demokrati vant nær 40 prosent av stemmene. Alexis Tsipras fra venstrepartiet Syriza har gått av.

  Swearing-in ceremony for Greek Prime Minister-elect Mitsotakis, in Athens
  Foto: Alkis Konstantinidis / Reuters
 • Valgvinner vil ha grekere tilbake

  Vinneren av valget i Hellas, Kyriakos Mitsotakis i Nytt Demokrati, lover å «brette opp ermene»og representere alle grekere som landets fremtidige statsminister. Han oppfordret hundretusenvis av grekere som har emigrert, til å komme hjem.

 • Mitsotakis vil skape vekst

  I sin første uttalelse etter valget gjentok Mitsotakis sine valgløfter om å skape økonomisk vekst, arbeidsplasser og grobunn for bedre liv. Han lovet også å brette opp ermene og representere alle grekere som landets fremtidige statsminister.

 • Hellas: 60 prosent av stemmene talt

  Etter at om lag 60 prosent av stemmene er talt, ligger opposisjonspartiet Nytt demokrati og Kyriakos Mitsotakis an til å få 39,7 prosent av stemmene, mot 31,5 prosent for Tsipras' parti Syriza. Tsipras har allerede erkjent valgnederlaget.

  Kyriakos Mitsotakis
  Foto: Thanassis Stavrakis / AP
 • Alexis Tsipras erkjenner tapet

  Statsministeren i Hellas Alexis Tsipras erkjenner søndag kveld valgnederlaget for Kyriakos Mitsotakis. Ifølge partiet til Tsipras, Syriza, har han ringt motstanderen for å gratulere ham med seieren. Det melder Reuters. Overtakelsen vil skje mandag.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no