Gabons nye president, Ali Bongo
Foto: ISSOUF SANOGO / AFP

Valg i Gabon

Oppsummert

Uro og vold har preget Gabon i flere år etter et omstridt presidentvalg i 2016, der den sittende presidenten, Ali Bongo, ble utropt til vinner. Lederen for opposisjonspartiet, Jean Ping, har beskyldt presidenten for valgfusk.

 • Gabons president hjem etter kuppfor

  President Ali Bongo har returnert til Gabon etter at landet ble utsatt for kuppforsøk for en uke siden. Bongo fikk slag da han var i Saudi-Arabia i oktober, og har oppholdt seg i Marokko i sykdomsperioden.

 • Kuppleiar arrestert i Gabon

  Leiaren for kuppforsøket i Gabon er arrestert og to kuppmakarar drepne, ifølge regjeringa. Dei seier kuppforsøket er avverga, og at situasjonen er under kontroll. Tidlegare i dag prøvde ei gruppe offiserar å overta makta i det lille, oljerike landet.

 • Hevder kuppforsøk er avverget

  Myndighetene i Gabon hevder kuppforsøket i Gabon er avverget og at de fleste kuppmakerne er pågrepet. I en utalelse på Twitter fordømmer lederen for Den afrikanske unionen, Moussa Faki Mahamat, kuppforsøket.

  Laster Twitter-innhold
 • BBC: Militærkupp i Gabon

  Militæret i Gabon hevder å ha tatt makten i det lille, oljerike afrikanske landet, melder BBC. Gabon har vært styrt av samme familie i 50 år. Ifølge flere nyhetsmedier er det hørt lyden av skudd i hovedstaden.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no