Gabons nye president, Ali Bongo
Foto: ISSOUF SANOGO / AFP

Valg i Gabon

Oppsummert

Uro og vold har preget Gabon i flere år etter et omstridt presidentvalg i 2016, der den sittende presidenten, Ali Bongo, ble utropt til vinner. Lederen for opposisjonspartiet, Jean Ping, har beskyldt presidenten for valgfusk.

 • Gabons president hjem etter kuppfor

  President Ali Bongo har returnert til Gabon etter at landet ble utsatt for kuppforsøk for en uke siden. Bongo fikk slag da han var i Saudi-Arabia i oktober, og har oppholdt seg i Marokko i sykdomsperioden.

 • Kuppleiar arrestert i Gabon

  Leiaren for kuppforsøket i Gabon er arrestert og to kuppmakarar drepne, ifølge regjeringa. Dei seier kuppforsøket er avverga, og at situasjonen er under kontroll. Tidlegare i dag prøvde ei gruppe offiserar å overta makta i det lille, oljerike landet.

 • Hevder kuppforsøk er avverget

  Myndighetene i Gabon hevder kuppforsøket i Gabon er avverget og at de fleste kuppmakerne er pågrepet. I en utalelse på Twitter fordømmer lederen for Den afrikanske unionen, Moussa Faki Mahamat, kuppforsøket.

  Laster Twitter-innhold
 • BBC: Militærkupp i Gabon

  Militæret i Gabon hevder å ha tatt makten i det lille, oljerike afrikanske landet, melder BBC. Gabon har vært styrt av samme familie i 50 år. Ifølge flere nyhetsmedier er det hørt lyden av skudd i hovedstaden.

 • USA med tryggingsstyrker ved Kongo

  President Donald Trump stadfestar fredag at amerikansk militærpersonell er på plass i Gabon grunna moglege valdelege demonstrasjonar i samband med presidentvalet i nabolandet Kongo. 80 var på plass onsdag og vil bli til situasjonen er trygg att.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no