Egypts president Abdel Fattah al-Sisi
Foto: Amr Dalsh / Reuters

Valg i Egypt

Oppsummert

Egypts president Abdelb Fattah al-Sisi er gjenvalgt med 97 prosents oppslutning, opplyser egyptiske valgmyndigheter. Valgdeltakelsen lå på 41 prosent blant landets 60 millioner registerte velgere.

 • Stemte for å forlenge Sisis styre

  Egypterne har i en folkeavstemning godkjent grunnlovsendringer som åpner for at Abdel-Fattah al-Sisi beholder makten til 2030, ifølge valgkommisjonen. Hele 88,83 prosent av dem som stemte i folkeavstemningen, stemte ja til grunnlovsendringene.

 • Egypts regjering går av

  Egypts regjering har gått av, tre dager etter at Abdel Fattah al-Sisi ble tatt i ed for en ny presidentperiode. Statsminister Shereef Ismails avgang er i tråd med en tradisjon om at regjeringen skal gå av når en ny presidentperiode starter.

 • Ugyldige stemmer i Egypt-valget

  Hele 1,76 millioner stemmesedler, 7,27 prosent av stemmene, var ugyldige under valget i Egypt. Mange skrev navn på kandidater som ikke fikk lov til å stille til valg. Det kan tyde på at valget ble brukt for å protestere mot regimet, ifølge NTB.

 • 97 prosent stemte på Sisi i Egypt

  Egypts president Abdelb Fattah al-Sisi er gjenvalgt med 97,08 prosents oppslutning, opplyser egyptiske valgmyndigheter mandag til nyhetsbyrået AFP. Valgdeltakelsen lå på 41 prosent blant landets 60 millioner registerte velgere.

  Valgkommisjonen i Egypt om presidentvalget
  Foto: MOHAMED EL-SHAHED / AFP
 • Sisi gjenvalgt i Egypt

  I Egypt vant den sittende presidenten Abdel Fatah al-Sisi valget, med mer enn 90 prosent av stemmene, melder AFP. Presidenten blir dermed sittende i fire nye år.

Sigurd Falkenberg Mikkelsen snakker om valget i Egypt.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no