NRK Meny
Valgstyret i Egypt med formann Ayman Abbas
Foto: Ahmed Gamil / Ap

Valg i Egypt

Oppsummert

En allianse av tilhengere av Egypts president Abdel Fattah Al-Sisi har vunnet alle de 60 ledige setene i parlamentet. Siste runde, hvor kampen står om de siste 9 setene, er 1.-2. desember. Egypt har vært uten en lovgivende forsamling i tre år.

 • Presidentkandidat arrestert i Egypt

  Den tidligere presidentkandidaten og opposisjonelle Abdel Moneim Abul Fotouh er arrestert i Egypt, sammen med fire av sine rådgivere, melder AFP. Arrestasjonene kommer etter at Abul Fotouh oppfordret til boikott av neste måneds valg i Agypt..

 • Egypts president klar for valg

  Sittende president Abdel Fattah al-Sisi har formelt registrert seg som kandidat i presidentvalget i slutten av mars, ifølge nyhetsbyrået MENA. Det skjer dagen etter at hovedutfordrer Sami Anan ble brakt inn til avhør for brudd på hærens regelverk.

 • Egyptisk presidentkandidat i avhør

  Den egyptiske generalløytnanten Sami Anan, som nylig kunngjorde at han stiller til årets presidentvalg, er avhørt for brudd på hærens regelverk. Ifølge egyptisk lov har ikke aktive medlemmer av landets væpnede styrker lov til å stille til valg.

 • Presidenten stiller til gjenvalg

  Egypts president Abdel Fattah al-Sisi sier han stiller til gjenvalg i det kommende presidentvalget i mars, melder nyhetsbyrået AP. Sisi kom med kunngjøringen på en konferanse i Kairo fredag.

  Abdel Fattah al-Sisi
  Foto: Khaled Desouki / AFP
 • Sisi-rival vil ikke stille til valg

  Egypts tidligere statsminister Ahmed Shafik kunngjorde søndag at han ikke akter å stille som kandidat i det kommende egyptiske presidentvalget. Shafik ble sett på som en av få reelle utfordrere til sittende president Abdel Fattah al-Sisi.

Sigurd Falkenberg Mikkelsen snakker om valget i Egypt.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no