Ivan Duque i Centro Democratico i Colombia
Foto: STRINGER / Reuters

Valg i Colombia

Oppsummert

Høyrekandidaten Ivan Duque har vunnet første omgang av valget i Colombia, men fikk ikke nok stemmer til å unngå en ny omgang i juni.

 • Ikke bekymret for FARC-brudd

  Faren for at FARC tar opp våpnene og at fredsavtalen med bryter sammen er liten, mener Colombia-ekspert Steinar Andreas Sæther etter at konservative Ivan Duque vant presidentvalget. Duque har sagt at det er elementer i avtalen som bør endres på.

 • Duque: Freden skal endres

  Colombias nye president Ivan Duque sier han ikke ønsker å rive avtalen med FARC i stykker, men at endringer er nødvendig. – Freden vil få endringer slik at ofrene som står i sentrum, vil bli garantert sannhet, rettferdighet og erstatning, sa Duque.

 • Duque ny president i Colombia

  Konservative Ivan Duque har vunnet presidentvalget i Colombia, melder flere nyhetsbyråer. Duque tilhører det konservative partiet til tidligere president Alvaro Uribe, som var sterkt imot fredsavtalen med FARC.

 • Duque leder i Colombia

  Etter at mer enn to tredeler av stemmene er talt opp i Colombia, leder den konservative Ivan Duque (41) over venstresidens Gustavo Petro (58), melder AFP.

 • Valglokalene stengt i Colombia

  Colombia gjennomførte søndag den andre runden av landets presidentvalg, og valglokalene stengte som planlagt klokken 23 norsk tid. De siste meningsmålingene før andre valgomgang har gitt Duque en ledelse på mellom 6 og 15 prosentpoeng over Petro.

Utenriksminister Børge Brende om valget i Colombia der den sittende presidenten Juan Manuel Santos ble gjenvalgt. - Viktig for fredsprosessen, mener utenriksministeren.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no