Canada Trudeau Brownface Photo
Foto: Sean Kilpatrick / AP

Valg i Canada

Oppsummert

Statsminister Justin Trudeau og det liberale partiet ble det største paritiet i valget, men mistet flertallet i det kanadiske parlamentet. Dermed kan han bli nødt til å søke støtte fra andre partier for å danne regjering.

 • Utelukker koalisjonsregjering

  Canadas statsminister Justin Trudeau vil ikke danne en koalisjonsregjering, selv om partiet hans ikke fikk rent flertall i parlamentet. Han vil heller samarbeide med andre partier på tvers av det politiske spekteret, ifølge nyhetsbyrået AFP.

 • Kan miste flertallet

  Prognoser fra den kanadiske TV-kanalen CBC viser at sittende statsminister Justin Trudeau kan miste flertall i parlamentet. Dermed kan han bli nødt til å søke støtte fra andre partier for å danne regjering. Valget ligger an til å bli svært jevnt.

 • Canada: Trudeau med tidlig ledelse

  I Canada-valget tar statsminister Justin Trudeau og det liberale partiet ledelsen, etter de første opptellingene i provinsene ved Atlanterhavet. Trudeau risikerer å miste regjeringsmakten i Canada, der de konservative står klare til å overta.

 • Dødt løp i Canada

  Statsminister Justin Trudeau og det liberale partiet risikerer å miste regjeringsmakten i Canada. Meningsmålinger viser at Trudeau ser ut til å tape statsministerposten til de konservatives leder Andrew Scheer.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no