Sjeik Hasina statsminister i Bangadesh
Foto: Anupam Nath / AP

Valg i Bangladesh

Oppsummert

Regjeringskoalisjonen ledet av statsminister Sheikh Hasina fikk et flertall i søndagens valg i Bangladesh, og får en fjerde periode. Opposisjonen har kommet med beskyldninger om valgfusk, men valgkommisjonen har godkjent valget.

 • Statsminister avviser valgfusk

  I Bangladesh sier statsminister Sheikh Hasina at hennes regjeringskoalisjon vant overlegent i et hovedsaklig fredelig valg, som folk møtte entusiastisk opp til. Hun avviser at valget på søndag var preget av valgfusk, slik opposisjonen hevder.

 • Avviser krav om nyvalg

  Valgkommisjonen i Bangladesh avviser opposisjonens krav om nyvalg etter beskyldninger om valgfusk. Ifølge kommisjonen møtte nærmere 80 prosent av velgerne opp og stemte i valget der den sittende regjeringskoalisjonen fikk et solid flertall.

 • Opposisjonen krever nytt valg

  Opposisjonen i Bangladesh krever nytt valg etter at statsminister Sheikh Hasina fikk et overveldende flertall i søndagens valg. Opposisjonen mener det har foregått omfattende valgfusk.

  Avisleser i Dhaka i Bangladesh etter søndagens valg
  Foto: INDRANIL MUKHERJEE / AFP
 • 16 drept i Bangladesh-valg

  Regjeringskoalisjonen ledet av statsminister Sheikh Hasina har fått et solid flertall, opplyser landets valgkommisjon ifølge nyhetsbyrået AP. Avisa Daily Star melder om at 16 mennesker er drept i valguro i landet. Opposisjonen kaller valget en farse.

  Sheikh Hasina avlegger stemme i valget i Bangadesh
  Foto: - / AFP
 • Valgvinner i Bangladesh

  Regjeringspartiet er vinner av valget i Bangladesh, ifølge statlig fjernsyn. En farse, mener opposisjonen, som krever omvalg etter at minst 14 ble drept. Regjeringspartiet Awami-ligaen har sikret seg mer enn de 151 plassene i nasjonalforsamlingen.

Syklonen «Mora» i Bangladesh

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no