NRK Meny

Val på Madagaskar

 • Ny statsminister på Madagaskar

  Kolo Christpoher Larent Roger er ny statsminister på Madagaskar. Utnevnelsen er et ledd i en prosess som har som mål å løse den årelange politiske konflikten i landet.

 • Vinner av presidentvalget på Madagaskar klar

  Tidligere finansminister Hery Rajaonarimampianina har vunnet presidentvalget på Madagaskar, opplyste landets valgkommisjon fredag. Madagaskar har hat en rekke politiske kriser de siste årene.

 • EU: – Valget var fritt og demokratisk

  EUs valgobservatørene har ikke funnet uregelmessigheter og valgfusk i løpet av presidentvalget i Madagaskar. De to presidentkandidatene har begge erklært valgseier og beskyldt hverandre for fusk.

 • Militære tar kontroll over regioner på Madagaskar

  De militære styrkene på Madagaskar har tatt kontroll over åtte av de 22 regionene i landet. De sivile administratorene er avsatt og erstattet med offiserer, melder NTB.

 • Val på Madagaskar i oktober

  Datoen for eit nytt val er sett i Madagaskar. 25. oktober er dagen då øystaten skal sette eit førebels punktum for den pågåande politiske krisa i landet.

  Madagaskar har vore gjennom statskupp, og kampen om makta har vore stor. Fleire av dei tidlegare leiarane i landet hadde meldt seg som kandidatar i det kommande valet, noko som har vakt misnøye hos internasjonale aktørar. Dei er alle nekta å stille til valet, som altså vil finne stad til hausten.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no