NRK Meny

Vaksiner

 • Vil gjøre vaksinering påbudt

  Høyres helsepolitiske talsmann, Sveinung Stensland, sier til Aftenposten at han vil at det skal være påpudt for helsearbeidere å vaksinere seg mot smittsomme sykdommer. – De som ikke vil vaksinere seg har ikke noe i helsevesenet å gjøre.

 • Får ikke pålegge leger å ta vaksine

  Ledelsen ved Oslo universitetssykehus anbefaler at leger og sykepleiere vaksinerer seg mot meslinger, men de kan ikke pålegge det. Sykehusledelsen har heller ikke oversikt over om lhelsepersonell er vaksinert, skriver Aftenposten.

 • For få vaksinert mot meslinger

  Nesodden og Lørenskog er blant 74 kommuner med vaksinedekning mot meslinger under 90 prosent, viser tall fra Folkehelseinstituttet. De to kommunene har dekning på henholdsvis 82,5 og 87,3 prosent, godt under WHOs anbefaling om 95 prosent dekning.

 • Vil at ansatte skal vaksineres

  Siri H. Hauge, avdelingsdirektør ved Folkehelseinstituttet, sier at det er spesielt viktig at både pasienter og ansatte på sjukehjem vaksinerer seg mot influensa. Det kan få fatale følger dersom sjuke og svake blir smitta av influensa. Hvert år dør ca. 1000 personer av influensa i Norge.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no