NRK Meny
Varmerekord i Oslo.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Vær

Oppsummert

Etter en kald vinter, har årets mai-måned slått mange varmerekorder.

 • Flere veier ødelagt av regnet

  Lørdag formiddag er det klart at den kraftige nedbøren fredag kveld og natt til lørdag har skadet flere veier. Store mengder vann har rasert Nystervegen på Holmemstranda i Rauma og en strekning på 300-400 meter av vegen som tar av fra fv. 64 og går opp mot fjellet, er ikke lenger kjørbar skriver rbnett. Også i Innfjorden gikk det et stort ras fredag kveld, melder Åndalsnes Avis. I Tafjord i Norddal har de enorme nedbørsmengdene ført til stengt vei ved Onsilavatnet, skriver smp.no.

 • Strømmen er tilbake i Oppland

  – Akkurat nå er det ingen av Eidsivas kunder i Oppland som er uten strøm på grunn av høyspentfeil, sier Ragnhild B. Abrante, kommunikasjonsansvarlig i Eidsiva til OA. I Hedmark er det fortsatt omlag 11 000 kunder som er uten strøm.

 • 70 mm regn i Innerdalen siste 24 t

  I Innerdalen i Sunndal ble det lørdag morgen målt 70,7 mm nedbør siste døgn. Oppe på fjellpartiet Mannen i Romsdalen kom det 51,8 mm på 24 timer.

 • Nesten 12 000 mangler strøm

  Det er nå 11 900 husstander som mangler strøm i Hedmark og Oppland. Eidsiva sier til NRK at flesteparten av disse vil få strømmen tilbake i løpet av dagen.

 • Fortsatt mange uten strøm

  Det er fortsatt rundt 14 000 husstander i Hedmark og Oppland som ikke har strøm. Det var gårsdagens sterke vinder som skapte store problemer for strømselskapene.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no