Flom i York
Foto: Anna Gowthorpe / Ap

Uvær i Storbritannia

Oppsummert

Hundrevis av flomvarsler har fått mange briter til å flykte fra sine hjem. Flomvarslene gjelder både England, Wales og Skottland. Minst 31 av varslene er gradert svært alvorlig, noe som blant annet innebærer fare for at liv kan gå tapt.

 • Milliardskader etter flom

  Uværet i Storbritannia anslås å ha kostet forsikringsselskapene i underkant av 20 milliarder kroner. Mer vind og regn var natt til onsdag på vei innover de verst flomrammede områdene.

 • Ekstremvær rammer Storbritannia

  Hundrevis av flomvarsler har fått mange briter til å flykte fra sine hjem. Den britiske regjeringen samlet seg søndag til krisemøte. Flomvarslene gjelder både England, Wales og Scotland. Minst 31 av varslene er gradert svært alvorlig.

 • Venter ekstremregn i Storbritannia

  Deler av Storbritannia vil få en måneds regn i løpet av få timer i kveld. Regjeringens kriseteam har vært kalt inn og meteorologene advarer om at været kan være livstruende.

 • Ingen savnet etter uvær

  Ifølge den nordirske kystvakten er alle som ble rammet av uværet på båtfestivalen i Nord-Irland gjort rede for. Minst ti personer er skadd.

  Laster Twitter-innhold
 • 80 joller rammet av brått uvær

  Det pågår en redningsaksjon utenfor kysten av Nord-Irland, etter at 80 joller ble rammet av et plutselig uvær under en båtfestival. Flere joller skal være kantret, ifølge BBC.

Et uvær som er på vei innover Irland og Storbritannia er ventet til å føre til springflo flere steder.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no