Ekstremværet Knud
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Uvær i Sør-Norge

Oppsummert

Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel på oransje nivå for Hordaland og Rogaland ettersom det var ventet mye regn i løpet av natt til onsdag.

 • Isopor har blåst på sjøen

  Store mengder isopor har blåst på sjøen fra ei øy i Søgne. Isoporen stammer fra en byggeplass. Byggeieren jobber med å få tak i folk som kan rydde opp. Søgne kommune er varslet og følger opp saken.

 • Eidsiva har mannskap ute

  – Vi jobber gjennom hele natta med feilsøking og feilretting. Beklageligvis vil nok mange merke strømbruddet, sier Ragnhild Abrante i Eidsiva Nett. I skrivende stund er 13900 Eidsiva-abonnenter uten strøm. Sterk vind og uvær utløser problema.

 • Høye bølger på Mjøsa

  Dette bildet ble tatt ved Sandvikstranda ved Ottestad utenfor Hamar i dag. Bølgene anslås å ha vært rundt 3-4 meter høye. – Vi har aldri opplevd lignende, sier Tom Olav Holtet som bor på stedet. Østlendingen omtalte saken først.

  Høye bølger på Mjøsa i dag
  Foto: Emma Cornelia Holtet
 • Hamar-gate stengt grunnet vind

  E. J. Bergs veg i Hamar sentrum er stengt etter at et tre blåste over ende og knuste frontruta på en bil. Politiet frykter at flere trær kan velte, og gata er derfor sperret av.

 • Stengte veier og vann i boliger

  Kraftig nedbør har ført til at vann har trengt seg inn i hus og leiligheter i Bergen i natt. Flere veier i Hordaland er oversvømte. I løpet av natten har brannvesenet fått mange meldinger om at vann trenger inn i kjellere, garasjer og hus.

  Laster Twitter-innhold
Oversvømmelse etter kraftig regn

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no