Frognerstranda, der et tre blåste ned og ble hengende delvis over kollektivfeltet tirsdag
Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Uvær i Sør-Norge

Oppsummert

Det blåser kraftig mange steder i Sør-Norge, og mange steder er det mye nedbør på vei. Både i øst og i vest har vinden revet ned trær, noe som har hindret trafikken. I Vestfold og Telemark var 3000 husstander uten strøm i natt.

 • Ny nedbørsrekord Aust-Agder

  Aldri før i november har det kommet
  så mye nedbør på ett døgn i Aust-Agder som det kom på Landvik ved Grimstad siste døgn, sier værstatistiker Bernt Lie. 113,1 mm slår den tidligere rekorden på 109,0 mm fra Åmli i 1959.

  Værobservatør Bernt Lie
  Foto: Arkivfoto: Terje Bendiksby / Scanpix
 • Strøm tilbake i Vestfold, Telemark

  Over 3000 strømkunder i Telemark og Vestfold mistet strømmen i uværet tirsdag, ifølge Skagerak Energi. Onsdag morgen er strømmen tilbake hos så godt som alle kundene. Flesteparten mistet strømmen i 21-tiden tirsdag kveld.

 • OBS-varsel for Sør-Norge

  Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for store deler av Sør-Norge. Både i øst og i vest har vinden revet ned trær, noe som har hindret trafikken. Det er restene av den tropiske stormen Karl som gir mer vind og nedbør enn normalt.

 • Bare kolonnekjøring på Haukelifjell

  Været har bedret seg, og det er nå bare kolonnekjøring på Haukelifjell, skriver Aftenposten. Tidligere søndag var det også kolonnekjøring over Hardangervidda, men veien er åpen igjen.

 • Kolonnekjøring på Hardangervidda

  Det blir trolig kolonnekjøring på Hardangervidda og Haukelifjell hele søndag som følge av uvær. – Hvis det kommer mye trafikk, kan det bli lange ventetider. Folk må komme seg tidlig av gårde, sier trafikkoperatør Lise Kristoffersen til NRK.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no