Ekstremværet Knud
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Uvær i Sør-Norge

Oppsummert

Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel på oransje nivå for Hordaland og Rogaland ettersom det var ventet mye regn i løpet av natt til onsdag.

 • Høye bølger på Mjøsa

  Dette bildet ble tatt ved Sandvikstranda ved Ottestad utenfor Hamar i dag. Bølgene anslås å ha vært rundt 3-4 meter høye. – Vi har aldri opplevd lignende, sier Tom Olav Holtet som bor på stedet. Østlendingen omtalte saken først.

  Høye bølger på Mjøsa i dag
  Foto: Emma Cornelia Holtet
 • Hamar-gate stengt grunnet vind

  E. J. Bergs veg i Hamar sentrum er stengt etter at et tre blåste over ende og knuste frontruta på en bil. Politiet frykter at flere trær kan velte, og gata er derfor sperret av.

 • Stengte veier og vann i boliger

  Kraftig nedbør har ført til at vann har trengt seg inn i hus og leiligheter i Bergen i natt. Flere veier i Hordaland er oversvømte. I løpet av natten har brannvesenet fått mange meldinger om at vann trenger inn i kjellere, garasjer og hus.

  Laster Twitter-innhold
 • Problemer med nødnettet

  Nødnettet er nede flere steder i Agder, sier fylkesberedskapssjef Yngve Årøy i Aust- og Vest-Agder. Han opplyser at de er i dialog med DSBs nødnett-avdeling, Agder Energi og Telenor for å løse problemene.

 • Omfattande skadar på straumnettet

  Ekstremveret «Knud» gjorde store skadar på straumnettet i Agder-fylka. Nesten 15.000 husstandar er fortsatt utan straum i området, og Agder Energi melder at reperasjonane vil kunne ta tid på grunn av ulendt terreng.

Oversvømmelse etter kraftig regn

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no