NRK Meny
Biler venter i kolonne på E134 over Haukelifjell
Foto: Oddgeir Øystese / NRK

Uvær i Sør-Norge

Oppsummert

Det er vanskelige kjøreforhold på flere fjelloverganger i Sør-Norge. I Skagerrak er flere av ferjene mellom Norge og Danmark forsinket eller innstilt på grunn av uvær.

 • Kolonnekjøring på Hardangervidda

  Rv 7 over Hardangervidda er åpnet for kolonnekjøring for alle kjøretøyer, etter at vidda har vært stengt for personbiler siden i ettermiddag. Det er også kolonnekjøring på fjellovergangene på E134, Hemsedalsfjellet og Hol–Aurland.

 • E134 åpnet for kolonnekjøring

  E134 over Haukelifjell er åpne for kolonnekjøring etter å ha vært stengt i flere timer søndag. Årsaken har vært uvær og fare for ras. Kolonnekjøring er innført av hensyn til opprydningsarbeidet. Rv 9 Hovden–Haukeli er åpen for fri ferdsel.

 • Kun E16 åpen mellom øst og vest

  Søndag kveld ble det innført kolonnekjøring over Rv 52 Hemsedalsfjellet. E134 Haukelifjell er heltstengt på grunn av uværet. Rv 7 Hardangervidda er stengt for personbiler. Det er bare E16 over Filefjell som er åpen for fri ferdsel søndag kveld.

 • Satt værfaste på ferje i 9 timer

  De 750 passasjerene ombord på Superspeed brukte totalt ni timer fra Kristiansand til Hirtshals søndag ettermiddag. Uvær sørget for at ferja ikke klarte å legge til i Hirtshals før klokka 17. Normalt tar turen tre timer.

 • E134 Haukelifjell er helt stengt

  E134 over Haukelifjell er helt stengt for trafikk, melder Statens Vegvesen. Årsaken er uværet som raser i fjellet. Det er kolonnekjøring på Rv 9 Hovden–Haukeli. Fjellovergangene over E16 Filefjell og Rv 52 Hemsedal er åpne.

  Kamera E134 Midtlæger på Haukelifjell 28.01.2018
  Foto: Statens Vegvesen

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no