NRK Meny
Flom i Guangxi-provinsen i Kina
Foto: STR / Afp

Uvær i Kina

Oppsummert

11 mennesker døde og 27 er savnet etter voldsomme regnskyll i Chongqing i det sørvestlige Kina, melder myndighetene. Flere tusen hus falt sammen i regnværet., og 40 000 mennesker er evakuert ifølge det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua.

 • "Chan-hom" har truffet land

  Super-tyfonen Chan-hom har truffet land på en kinesisk øy, øst i Kina, opplyser landets myndigheter. Det har foreløpig ikke kommet meldinger om skader eller omkomne. Myndighetene har evakuert 865.000 mennesker i det østlige Kina.

 • 11 døde i kinesisk regnvær

  11 mennesker døde og 27 er savnet etter voldsomme regnskyll i Chongqing i det sørvestlige Kina, melder myndighetene. Flere tusen hus falt sammen i regnværet., og 40 000 mennesker er evakuert ifølge det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua.

 • 600 omkomne i uvêr i Kina

  Rundt 600 menneske er døde etter kraftig uvêr, høg vasstand og jordskred aust i Kina. Store nedbørsmengder har gjort redningsarbeidet vanskeleg. Fredag vart det søkt etter meir enn 300 menneske som var sakna etter uvêret, opplyser talsmenn for regjeringa.

 • Nær 300 omkomne og savnede etter uvær i Kina

  Minst 295 personer er bekreftet omkommet eller meldt savnet etter at kraftig regnvær og tyfonen Soulik rammet Kina. Uværet har ført til flom og jordskred, og flere bygninger har rast sammen.

I Kina fortsetter storflommen flere steder i landet, og verst er det i Sichuan-provinsen. Der har det ikke vært verre flom på minst femti år. To og en halv milllion mennesker er berørt av flommen.
På Taiwan forbereder nå befolkningen seg på at de vil bli rammet av en kraftig tyfon.
Tyfonen Solik er på vei direkte mot dem, og vil komme i land i løpet av natten.
Allerede nå preges kystområdet av ekstremværet.
En vannmelombonde i byen Zhaoyuan øst i Kina måtte få hjelp av sju brannmenn for å komme seg av traktoren sin da traktoren hennes satt seg fast i vannmassene.
Mens opptil 40 mennesker skal være tatt av jordskred i sørvestlige Kina, er også mange brakt i sikkerhet. Redningsmannskaper skal ha sørget for at 340 turister og lokale innbyggere kom seg til trygge områder. Redningsstyrker er også på vei for å lete etter de savnede.
I den dramatiske videoen ser vi at en fabrikkarbeider reddes ut av vannmengdene ved hjelp av en pinne, mens bygninger raser rundt ham. Bildene er fra byen Deyang i Sichuan-provinsen i Kina.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no