Uvær i Australia

 • Syklon nr 2 mot Australia

  Natt til søndag er det ventet nok en tropisk syklon, «Veronica», inn over Pilbara vest i Australia ved byen Port Hedland. Det er ventet opptil én meter nedbør og brottsjøer på 4 meter.

 • Syklon rammer nord i Australia

  Den tropiske syklonen «Trevor» traff lørdag morgen nord i Australia nær byen Port McArthur, melder TV-kanalen ABC. Uværet har vindkast på opp mot 70 m/s, og fører med seg farlig tidevann, flom og oversvømmelser. 2000 innbyggere er evakuert.

  Evakuering Northern Territory Australia 22.9 2019
  Foto: CPL TRISTAN KENNEDY / AFP
 • Evakuerer 2.000 personar før syklon

  I Nord-Australia førebur dei seg på at ein stor syklon skal treffe land. No vert minst 2.000 personar evakuerte. Dei bur i området der syklonen er venta å treffe. Det er venta mykje regn, og at vinden vil treffe med ein fart på 260 kilometer i timen.

 • Dyr trua av australsk storflaum

  Hundretusenar av husdyr har drukna i hundreårsflaum i Queensland i Australia. Flaumen har også gått hardt ut over det ville dyrelivet. Levningane etter 500.000 kyr låg att og store delar av det ville dyrelivet er borte i dei flaumramma områda.

 • Tror hundretusenvis av kuer druknet

  På sju dager har det falt like mye regn i Nordøst-Australia som det vanligvis gjør på halvannet år. Nå drukner kenguruer, storfe, sauer og andre dyr i vann og gjørme som dekker enorme områder. Myndighetene frykter at hundretusener av dyr dør.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no