Uværet på Airlie Beach, sør for Townsville.

Uvær i Australia

Oppsummert

Minst 25.000 personer ble evakuert i påvente av at den tropiske syklonen «Debbie» treffer Queensland i Australia. Uværet er ventet å bli det kraftigste som har truffet landet siden 2011.

 • Kvinne funnet død etter syklon

  En kvinne er funnet død etter syklonen Debbies herjinger i Australia. Kvinnen ble tatt av flomvann ved Murwillumbah i New South Wales. Myndighetene frykter at folk også kan ha mistet livet lenger sør langs den australske østkysten.

 • Frykter milliardtap etter «Debbie»

  Forsikringsrådet i Australia forventer skader på flere milliarder kroner som følge av syklonen «Debbie». De har i dag erklært syklonen for å være en katastrofe. De forventer at skadene blir større enn syklonen «Yasi» i 2011, skriver Brisbane Times.

 • Syklonen Debbie har truffet land

  Hæren er satt i beredskap, og sykehusene har klar 600 senger i forbindelse med syklonen Debbie. Den har slått inn over Whitsunday-øyene utenfor kysten av Australia, med kast på 75 meter per sekund. Flyplasser og 400 skoler og barnehager er stengt.

  Uværet på Airlie Beach, sør for Townsville.
 • Syklon har nådd Whitesunday-øyene

  Syklonen Debbie har slått inn over Whitsunday-øyene utenfor nordøstkysten av Australia, med vindkast på opp mot 70 meter per sekund. Syklonen, som er i kategori fire, bringer også med seg kraftig nedbør på vei mot land. 30.000 mennesker er evakuert.

 • 30.000 flykter fra Australia-storm

  25.000 innbyggere i delstaten Queensland i nordøst Australia har fått beskjed om å evakuere, idet den tropiske syklonen «Debbie» nærmer seg med kraftig vind og mye nedbør. Det er ventet at stormsystemet vil bli kraftigere før det treffer land.

Uværet på Airlie Beach, sør for Townsville.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no