Hopp til innhold
Politiadvokat Ole Kristian Bjørge
Foto: CHRISTIAN KRAKENES / NRK

Utpressing

Oppsummert

Kripos har avdekket flere tilfeller av seksuell utpressing på nett hvor menn blir forledet til å utføre seksuelle handlinger på videochat for deretter å motta trusler og pengekrav. Dette er blitt avdekket i en ny aksjon kalt «Operasjon Malstrøm».

 • Kvinne dømt for utpressing

  En kvinne er dømt til 120 dagers samfunnstjeneste for utpressing av en sentral politiker i Troms og Finnmark, skriver iFinnmark. Kvinnen må betale 40.000 kroner til mannen og en oppreisning på 15.000 kroner. Bakgrunnen for utpressingen skal være påstander om voldtekt noe den fornærmede mannen nekter for.

 • Advarer mot svindel-e-post

  Sørvest politidistrikt har mottatt flere telefoner fra folk som sier de har fått utpressingsmail. I mailen skrives det at noen har kontroll over pc-en din og at du må betale penger. – Dette er svindel, ikke betal. Skriver politiet.

 • Advarer mot utpressingsmail

  Sørvest politidistrikt har mottatt flere telefoner fra folk som sier de har fått utpressingsmail. De som har kontaktet politiet, har fått mail der de blir bedt om å betale. Hvis ikke, vil det bli publisert bilder av dem.

 • Pågrepet etter sexutpressing

  Tre unge menn ble i helgen pågrepet i Steinkjer, siktet for pengeutpressing av menn som skal ha avtalt sexmøter med mindreårige, skriver Trønder-Avisa. Politiet frykter at det kan være flere ofre og ber om tips i saken.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no