Hopp til innhold
Flyseter
Foto: Trond Reidar Teigen

Utenriksdepartementets reiseråd

Oppsummert

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Reiserådet gjelder til 1. februar 2021. Det er unntak for regioner i Norden og land i EØS/Schengen-området som tilfredsstiller Folkehelseinstituttets smittekrav.

  • UD: Økt risiko for iransk angrep mot Israel de kommende dagene

    Basert på informasjon fra det amerikanske utenriksdepartementet, gjengitt i israelske media, kan det være en økt risiko for et iransk angrep mot Israel de kommende dagene, skriver UD på sine nettsider.

    – Situasjonen i Israel er alvorlig og uforutsigbar. Norske borgere bes holde seg oppdatert gjennom lokale medier, gjøre egne sikkerhetsvurderinger og følge råd fra lokale myndigheter, skriver UD.

    Utenriksdepartementet (UD) har siden oktober frarådet alle reiser, som ikke er strengt nødvendige, til hele Israel.

  • UD ber reisende være ekstra forsiktige i Ecuador

    Utenriksdepartementet har oppdatert sin reiseinformasjon etter at det ble innført unntakstilstand i Ecuador.

    Sikkerhetstilstanden i landet er forverret de siste årene på grunn av kriminelle gruppers aktivitet.

    President Daniel Noboa innførte mandag unntakstilstand etter at en beryktet narkobaron rømte fra fengselet.

    – Turister oppfordres til å ta nødvendige forholdsregler og utvise ekstra forsiktighet. Følg med i mediene og lytt til råd fra lokale myndigheter, skriver UD på sin nettside.

    Tirsdag stormet væpnede menn et TV-studio, og minst ti personer ble drept i gjengvolden i løpet av et døgn, deriblant to politibetjenter. Flere personer er også bortført.

    Reisende oppfordres til å utvise ekstra forsiktighet i områder hvor kriminelle grupper opererer, råder UD.

    (NTB)

  • UD nedjusterer reiseråd for Etiopia

    Utenriksdepartementet nedjusterer reiserådet for byen Mekele i Tigray-provinsen i Etiopia. I tillegg frarådes alle reiser til grensen mot Sør-Sudan.

    – Sikkerhetssituasjonen generelt i Tigray-provinsen er fortsatt alvorlig og uforutsigbar, men er noe bedre i regionhovedstaden Mekele, skriver UD i reiserådet.

    «Noe bedre» gjør at UD ikke lenger fraråder alle reiser til Mekele, bare reiser som ikke er strengt nødvendige.

    UD fraråder alle reiser til øvrige deler av Tigray-regionen og Amhara-regionen, samt grenseområdene mot disse i tilstøtende regioner.

    Angrep over grensen fra Sør-Sudan medfører at også alle reiser til grenseområdet mot Sør-Sudan frarådes.

    Øvrige deler av reiserådet for Etiopia er uendret. (NTB)

  • UD maner til forsiktighet ved reiser til skogbrannrammede områder

    Utenriksdepartementet oppfordrer nordmenn til å tenke seg om før de begir seg ut på planlagte reiser til skogbrannrammede områder i sommer.

    – Reisende må ta høyde for at situasjonen raskt kan endre seg. Høye temperaturer og sterk vind kan fort utløse nye branner på nye steder. De som skal reise bør planlegge for situasjoner som raskt kan oppstå, sier UDs kommunikasjonssjef Tuva Bogsnes i en pressemelding.

    Det er i sommer stor skogbrannfare mange steder i Sør-Europa. Flere land er allerede rammet, inkludert Hellas, Italia og Kroatia.

    – Det er viktig å holde seg oppdatert om situasjonen, lytte til råd fra lokale myndigheter, og følge deres instrukser. De som reiser med turoperatører bør i tillegg søke informasjon fra reiseselskapet, sier Bogsnes.

    UD følger situasjonen tett, både fra det døgnåpne senteret i Oslo og fra ambassadene i de berørte landene.

  • UD varsler norske turister i skogbrannområder i Hellas

    Skogbrannene fortsatte tirsdag sine herjinger rundt Aten, og flere byer er evakuert. Tirsdag sendte UD ut melding til nordmenn på ferie i landet.

    Det oppsto brann en rekke steder i Aten-regionen mandag. Tirsdag morgen var 23 greske brannfly og -helikoptre i beredskap, mens det fortsatt er tørke, vind og temperaturer over 40 grader.

    Det blir sendt ut farevarsel per sms også til utenlandske mobiltelefoner som befinner seg i de berørte områdene. Man varsles gjennom automatiserte meldinger fra 112.

    Tirsdag sendte Utenriksdepartementet også ut melding om risikoen for skogbrann til alle nordmenn som har registrert at de er i Hellas.

    – Norske borgere som oppholder seg i Hellas, oppfordres til å følge anvisninger og råd fra lokale myndigheter, opplyser UD.

    Mandag var det rundt 450 som hadde meldt fra om dette på den frivillige tjenesten Reiseregistrering.no.

    Hellas skogbrann
    Foto: Petros Giannakouris / AP
Begge flyene fra Spania har fått nye tider for ankomst. Vil de rekke det?

Flyene har landet – slipper karantene

Spania blir «rødt»- flere svenske regioner åpnes

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no