skillePodkastingskille_slutt
Terrorkrigen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Terrorkrigen Sist oppdatert 09:55
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Minnestunder og kampløfter

USA mintes i dag de omkomne, og frykten og redselen som angrepene 11. september for tre år siden skapte, i seremonier rundt om i statene.

Publisert 11.09.2004 18:06.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Eva Stabell

På Ground Zero i New York leste foreldre og besteforeldre opp navnene på alle de 2749 som omkom i World Trade Center i en følelsesladd seremoni. For ett år siden var det barna som stod for navnelesingen.

En brannmann sørger over ofrene for 11. september-angrepet på Ground Zero. (Foto: S.Platt, AP)

Lyser opp

Opplesingen tok pause på tidspunktene da flyene traff tårnene og da tårnene styrtet sammen.

I kveld vil to kraftige lyskastere lyse opp himmelen der tårnene tidligere fylte luftrommet.

Også i Pentagon, der 184 mennesker ble drept, ble det holdt seremoni. Likeså på jordet der det fjerde flyet med 44 mennesker om bord, styret etter at passasjerene hadde overfalt kaprerne.

USA vil fortsette sin utrettelige jakt på terrorister over hele verden.

Det lovet landets president George W. Bush under markeringen av treårsdagen for terrorangrepene på USA på plenen ved Det hvite hus.

Forfølger terroristene

- USA er fast bestemt på å holde seg på offensiven og forfølge terroristene hvor de enn måtte drive opptrening, sove eller forsøke å slå seg ned, sa Bush i en direktesendt radiotale fra Washington lørdag.

USAs president George W. Bush, hans kone Laura, visepresident Dick Cheney og hans kone Lynne minnet ofrene med ett minutts stillhet utenfor Det hvite hus. (Foto: K.Lamarque, Reuters)
Han var omkranset av familiene til noen av de mange som ble ofre for terrorangrepene mot New York og Washington 11. september for tre år siden.

Bush beskrev hvordan USA har ført kampen mot terror i fjellene i Afghanistan, i hjertet av Midtøsten, på Afrikas horn, på de filippinske øyer og mot skjulte celler i eget land.

Den amerikanske presidenten holdt sin tale rett etter at ofrene for terrorangrepene ble minnet med ett minutts stillhet utenfor Det hvite hus lørdag.

(NRK-NTB-AFP-Reuters)

Siste saker:
Flere saker: ALT OM USA 11.09.2001

 
DEBATT
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no