skillePodkastingskille_slutt
Terrorkrigen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Terrorkrigen Sist oppdatert 09:55
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Norge bidrar med etterretning

- Norge har bistått USA med etterretning etter terrorangrepene tirsdag, sier forsvarsminister Bjørn Tore Godal.

Publisert 13.09.2001 09:29. Oppdatert 13.09.2001 09:38.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
- Vi har bidratt med etterretning, sier forsvarsminister Bjørn Tore Godal. (NRK-foto)
- Vi har bidratt fra dag en med noe av det viktigste vi har, nemlig etterretning, sier Godal. Forsvarsministeren sier at kampen mot terrorisme i flere år har vært et NATO-anliggende.

- Først nå har vi kommet i en situasjon hvor dette aktiveres på en tragisk måte. Vi må bidra, men det er primært en politisk støtte til USA som ligger i dette, pluss at vi skal stille med de ressursene vi har, sier Godal.

Bjørn Tore Godal tror det er lite sannsynlig at norske styrker vil delta i eventuelle hevnaksjoner etter terrorangrepet. - Det er lite sannsynlig at vi kommer opp i en sånn situasjon. Dette er ikke en klassisk artikkel fem-situasjon hvor land kriger mot hverandre. Det er snakk om spesialstyrker fra amerikansk side og begrensede aksjoner. Jeg ser det som helt teoretisk at norske soldater vil bli påkalt i en sånn situasjon. USA har i grunnen det aller meste av kapasitet på dette området.

Godal tror ikke Norge står i fare for å bli et terrormål.
- Norge er ikke i krig, hvis man med krig mener en klassisk
krigssituasjon. Men symbolikken i dette er ganske sterk. Vi må nå samle kreftene mot terrorisme og sånn sett føre krig mot terrorisme, men det er ikke krig i en folkerettslig forstand, sier forsvarsminister Bjørn Tore Godal.



 
DEBATT
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no