skillePodkastingskille_slutt
Terrorkrigen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Terrorkrigen Sist oppdatert 09:55
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Internett kollapset

Det var tirsdag ettermiddag nesten umulig å komme fram på internett over hele verden. Alle ville vite mer om terrorangrepet mot USA.

Publisert 11.09.2001 17:56.
- Linjekapasiteten til USA er generelt god, men nettet er ikke dimensjonert for at alle skal se på nyheter på samme sted samtidig, sier markedssjef Steffen Hellum hos nett- og
linjeleverandøren KpnQwest.

Ekstrem pågang

Trafikken tirsdag ettermiddag betegnes som ekstrem.

- Når alle som sitter på nettet strømmer mot kjente amerikanske servere, for eksempel CNN og de andre større TV-selskapene går det i stå. Også flere norske nettsteder sliter skikkelig nå. Når trafikken er så ekstrem, så fylles det fort opp, sier Hellum.

Ingen falitterklæring for mediet

Hellum er ikke enig i at sammenbruddet i nettet er en
fallitterklæring for nettet som nyhetsmedium.

- Nei, det viser jo også at nettet er en betydelig arena for informasjon når det skjer noe dramatisk, men dette er en unntakstilstand. Også på nettet, sier han.

Tirsdag ettermiddag valgte flere nettsteder å bruke en slankere utgave av sine nettsteder, slik at flere kunne lese om tragedien i USA. (NTB)


 
DEBATT
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no