skilleBanner kroningsjubileet skille_slutt
Terror i London  3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Terror i London Sist oppdatert 09:36
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

- Silkehansker mot terrorister

Juridiske argumenter bør ikke hindre myndighetene i å kaste radikale islamister ut av Storbritannia. Menneskerettsgrupper må ikke få blokkere for utvisninger, sier en tidligere britisk politisjef.

Publisert 14.08.2005 08:38.
Lord Stevens, som inntil februar i år var øverste leder for London-politiet, skriver i den nyeste utgaven av søndagsavisen News of the World at «menneskettsindustrien» har tatt kvelertak på Storbritannia. I dag er det fritt fram for utenlandske ekstremister, mener han.

To utenlandske islamister sitter arrestert i Storbritannia i påvente av å bli utvist, etter at de ble pågrepet torsdag. De er mistenkt for å være innblandet i terrorbombene som krevde 56 menneskeliv og skader mer enn 700 i London i juli.

– Torsdagens aksjon var en storartet nyhet, selv om den kom altfor sent, men disse mennene skulle ikke vært på frifot i det hele tatt. Hvis ikke menneskerettsindustrien hadde tatt kvelertak på systemet, ville de vært sparket ut for mange år siden, skriver Stevens.

Han går også sterkt i rette med det han kaller en bløthjertet og ettergivende dommerstand. Dommerne bør forstå at utenlandske terrorister skal deporteres, og det får ikke hjelpe om de i så fall havner i klørne på despotiske regimer, mener Lord Stevens.

(NTB-AFP)


Alt om terroren i London

SISTE SAKER OM TERROREN I LONDON
 
 
Nett-TV
NETT-TV

Se bildene

Følg dramaet i London i vår bildeserie.

Dagen etter

Lysmarkering i Edinburgh. Foto: Scanpix En hel verden reagerer på terroren i London. Se bildeserie her.

Dramaet minutt for minutt

Sju ganger smalt det på ulike steder i London i formiddag. Noen timer senere kunne statsminister Tony Blair slå fast at London var blitt rammet av terror.
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no