skillePodkastingskille_slutt
Toppbanner Irak-konflikten 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Irak-konflikten Sist oppdatert 22:50
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

- Amerikanerne er terrorister!

En gruppe sinte irakere bar tre kister gjennom Bagdad i dag. I kistene lå tre brødre som ble drept av amerikanske soldater natten før. - Det er amerikanerne som er terrorister! lød ropene fra flere i mengden.

Publisert 18.08.2005 20:56.

Av Kaja Mejlbo

- De var uskyldige! roper menneskemengden i gravfølge til tre brødre som ble skutt og drept av amerikanske soldater.(Foto: Scanpix/Reuters/A. Jasim)


Kvinner og menn i menneskemengden gråt og ropte, mens kistene ble fraktet gjennom sentrum av Bagdad i dag. Noen kastet steiner mot amerikanske soldater i gatene.

- De tre brødrene var uskyldige. Amerikanerne kaller alle terrorister, mens de kan utføre terror-handlinger når de vil, roper Mohsen Thabit.

Han var venn av de tre brødrene som ble funnet skutt etter nattens raid mot et boligområde i Bagdad.

Khalil, Khalid og Jamal Hussein ble funnet døde i sitt eget hjem. Khalil, som var rullestolbruker, ble funnet liggende på baderomsgulvet.

- Formålet med nattens aksjoner var å arrestere en celle som står bak kidnappinger i Bagdad. Tre terrorister ble drept og en såret, opplyste talsmannen for de amerikanske styrkene, major Tim Keefe.

Området Amiriya i Bagdad skal være tilholdsstedet til flere sunnier som ønsker å styrte en USA-støttet regjering i Irak.

Ingen tillit hos befolkningen

Etter drapet på de tre brødrene har protestene mot de amerikanske styrkene haglet. Det viser det irakiske folket fremdeles har liten tillit til USA og de amerikansk-ledede styrkene i landet.

De amerikanske soldatene har strenge ordre om å respektere sivil befolkningen og deres rettigheter. Men folket beskylder dem for å trekke våpen altfor fort, og deretter skylde på at de døde var selvmordsbombere.

- Dette vil ikke bare forsvinne. Amerikanerne skal aldri slippe inn i Amiriya igjen, roper en mann i gravfølget.


Siste saker:

 
Interaktivt kart 181 (artikkelside)
5 SISTE NYHETER
5 SISTE UTENRIKS
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no