skillePodkastingskille_slutt
Toppbanner Irak-konflikten 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Irak-konflikten Sist oppdatert 22:50
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Blodig våpenjakt

Minst 20 personer er drept i Irak det siste døgnet. To amerikanske og en irakisk soldat har mistet livet, sammen med 17 såkalte opprørere.

Publisert 05.04.2005 20:33.
Kampene ble utløst da irakiske soldater gjennomførte en jakt på ulovlige våpen utenfor Baladruz øst for Bagdad.

Amerikansk luftstøtte ble kalt inn, sammen med rundt 100 amerikanske soldater. Selv om kampene tok slutt tirsdag formiddag, blir det fortsatt lett etter våpen i området.

Nesten samtidig ble en general i den irakiske hæren bortført, og flere personer døde i bilbombeaksjoner i Bagdad og Basra.

Bilbomber

En sivilperson ble drept da en bilbombe eksploderte tirsdag morgen ved en irakisk kontrollpost i nærheten av flyplassen i Bagdad, ifølge irakiske politikilder.

Den irakiske fjernsynsstasjonen Al-Iraqiya melder at to andre ble såret. Den kraftige eksplosjonen kunne høres over hele den sørvestlige delen av Bagdad, og bygningene på flyplassområdet ristet. Det skal være materielle skader.

Opprørere som er motstandere av den USA-støttede regjeringen i Irak, har i økende grad rettet selvmordsangrep mot slike kontrollposter.

En annen bilbombe eksploderte tirsdag morgen ved en amerikansk militærkolonne i Dora-distriktet i Bagdad. Tre militære kjøretøyer ble ødelagt i eksplosjonen, og en amerikansk soldat ble drept.

I Basra ble to politimenn drept av en bilbombe, og i Hilla sør for Bagdad ble en regjeringstjenestemann likvidert da han skulle gå på arbeid tirsdag.

Kamper

Kamphandlingene øst for Bagdad startet mandag ettermiddag, da to irakiske bataljoner satte i verk en operasjon for å finne ulovlige våpenlagre i Diyala-provinsen.

– Jakten på våpen avslørte at det fantes mange opprørere i området, og det oppsto kamper, het det i en pressemelding fra den amerikanske hæren.

Amerikanske avdelinger rykket inn for å støtte de irakiske styrkene, og minst to amerikanere og en irakisk soldat ble drept i sammenstøtene som fulgte.

Siste saker:

 
Interaktivt kart 181 (artikkelside)
5 SISTE NYHETER
5 SISTE UTENRIKS
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no