skillePodkastingskille_slutt
Toppbanner Irak-konflikten 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Irak-konflikten Sist oppdatert 22:50
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 
En vakt fra den irakiske nasjonalgarden viser vei for to kvinner etter bilbombeeksplosjonen i sentrum av Bagdad. Også en vannledning ble sprengt i stykker i eksplosjonen.  (Foto: Marwab Naamani  / AFP / Scanpix)
En vakt fra den irakiske nasjonalgarden viser vei for to kvinner etter bilbombeeksplosjonen i sentrum av Bagdad. Også en vannledning ble sprengt i stykker i eksplosjonen. (Foto: Marwab Naamani / AFP / Scanpix)

Ni drept i Bagdad

Minst ni mennesker ble drept i to bombeaksjoner i Bagdad i morges. Begge aksjonene var åpenbart rettet mot USA og den midlertidige irakiske regjeringen.

Publisert 02.11.2004 10:34.
Bomben utenfor utdanningsdepartementet ødela deler av bygningen og en rekke kjøretøyer. (Foto: Haider Fatehi / Ap Photo / Scanpix)
Fire sivilpersoner ble drept da en bilbombe eksploderte i Abu Ghraib i Vest-Bagdad, i en aksjon som var rettet mot en irakisk politipatrulje.

Utdannings-
departementet

Kort tid senere eksploderte en annen kraftig bilbombe utenfor utdannings- departementet i Adhamiya-distriktet, og øyenvitner opplyste at de så minst fem drepte og fire skadde.

Bomben ødela i tillegg deler av bygningen og en rekke kjøretøyer.

Politiet hadde ikke noe klart bilde av skadeomfanget, fordi noen av ofrene ble brakt til sykehus før politiet kom fram til åstedet. Minst to av de drepte var kvinner.

Ødela vannledning

Deler av utdanningsdepartementets bygning tok fyr, og store mengder vann strømmet ut i gaten fra en ødelagt vannledning.

USA rettet i morges nye flyangrep mot byen Falluja vest for Bagdad. Angrepene skal ha blitt rettet mot en bygning som brukes av opprørere, men det er ikke kjent om noen ble drept eller såret i angrepene.

(NTB-Reuters)

Siste saker:

 
Interaktivt kart 181 (artikkelside)
5 SISTE NYHETER
5 SISTE UTENRIKS
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no