skillePodkastingskille_slutt
Toppbanner Irak-konflikten 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Irak-konflikten Sist oppdatert 22:50
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Våpenamnesti utvides

Personer over hele Irak vil nå få muligheten til å levere inn våpen i bytte mot penger, kunngjorde landets midlertidige statsminister Iyad Allawi mandag.

Publisert 18.10.2004 18:13.
AMNESTI: Våpenamnestiet, hvor våpen kan byttes mot penger, utvides til å gjelde hele Irak, forteller statsminister Iyad Allawi. (Foto: Reuters/Scanpix)
Tiltaket ble først satt i gang i den fattige, sjiamuslimske bydelen Sadr-byen i Bagdad i forrige uke. Hensikten er å få bort noen av de mange våpnene som finnes i Irak før det planlagte valget i det krigsherjede landet i januar.

- Vi kommer til å åpne dette avvæpningsinitiativet i alle byene i landet, og vi kommer til å starte med Basra, sa Allawi i en tale til Iraks midlertidige nasjonalforsamling mandag.

Det er også klart at våpenamnestiet i Sadr-byen er forlenget til kommende torsdag.

Samtidig kunngjorde Allawi at regjeringen hans tilbyr den urolige, sunnimuslimske byen Falluja en bistandspakke på totalt 13 millioner kroner. Falluja har helt siden krigen startet i mars i fjor vært et av de områdene hvor irakiske grupper har kjempet hardest mot amerikanskledede styrker.

- Vi har besluttet å sende humanitær hjelp til Falluja umiddelbart, og vi har bevilget 2 millioner dollar til dette formålet, sa Allawi i sin tale.

(NTB)


Siste saker:

 
Interaktivt kart 181 (artikkelside)
5 SISTE NYHETER
5 SISTE UTENRIKS
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no