skillePodkastingskille_slutt
Toppbanner Irak-konflikten 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Irak-konflikten Sist oppdatert 22:50
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Bagdad: Selvmordsbomber drepte 17

Fire mennesker ble drept i et rakettangrep ved Iraks oljedepartement i dag tidlig, og to mennesker ble såret i et selvmordsangrep et annet sted i Bagdad.

Publisert 10.10.2004 09:10. Oppdatert 10.10.2004 15:59.

En mor gråter over sin døde sønn ved Al Kindi-sykehuset i Bagdad. Han ble drept da en minibuss med sprengstoff eksploderte i formiddag. (Foto: S.Mizban, AP)
Det ble først meldt om et rakettangrep mot stedet. Men det viste seg at eksplosjonen var forårsaket av en bombe i en bil, som trolig ble utløst før planlagt. Den eksploderte ved 7-tiden i dag tidlig i en av Bagdads hovedgater.

Tilfeldige forbipasserende

- De fleste av de 17 drepte var tilfeldige forbipasserende. Sju av dem var kvinner, sier regjeringstalsmann Assem Jihad.

Det er ikke klart om bomben var ment for oljedepartementet eller skulle eksplodere ved politiakademiet i nærheten. Det ligger også flere andre departement i området. Men det stod en kø av menn som ville verve seg til polititjeneste utenfor politiakademiet, og bomben kan ha vært ment å ramme dem.

Donald Rumsfeld kom på overraskende besøk på en militærbase i Irak i dag. (Foto: S.Walsh, Reuters)
Ved kulturdepartementet øst i Bagdad sprengte en annen selvmordsbomber i en bil seg selv i dag tidlig. To mennesker ble såret.

Daglige angrep

Motstandere av Iraks USA-støttede overgangsregjering har nesten daglig gjennomført bombe-, granat- og rakettangrep mot offentlige bygninger og sikkerhets- og politistyrkene i Iraks hovedstad Bagdad.

USAs forsvarsminister Donald Rumsfeld kom i dag på overraskende besøk til en militærbase i den vestlige ørkenen nær Haditha, 20 mil nordvest for Bagdad.

Rumsfeld ble fløyet inn fra Bahrain.

(Reuters)

Siste saker:

 
Interaktivt kart 181 (artikkelside)
5 SISTE NYHETER
5 SISTE UTENRIKS
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no