skillePodkastingskille_slutt
Toppbanner Irak-konflikten 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Irak-konflikten Sist oppdatert 22:50
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

- Nok et gissel drept

Gisseltakerne som har tatt to amerikanere og en brite som gissel i Irak, sier de nå har drept gissel nummer to.

Publisert 21.09.2004 20:24. Oppdatert 21.09.2004 22:05.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Av Benny André Johansen

Gruppen skal ha drept den andre amerikaneren, etter at de i går på en webside viste drapet på amerikaneren Eugene Armstrong.

Det melder den arabiske TV-kanalen Al Jazeera i kveld, ifølge Reuters. TV-kanalen siterer opplysninger fra et islamistisk nettsted.

- Vår nasjons sønner har kuttet strupen på det andre amerikanske gisselet etter at vår tidsfrist løp ut, og vi vil komme med bilder snart, heter det på nettstedet, ifølge Reuters. Gruppen sier også at den vil drepe det britiske gisselet hvis ikke deres krav innfris.

Meldingen om drapet er ikke bekreftet av amerikanske eller irakiske myndigheter.

Amerikaneren Jack Hensley. gissel i Irak, skal nå være drept, ifølge Al Jazeera. (Foto: Reuters/Scanpix)

Tre gisler

De tre gislene - briten Kenneth Bigley (62) og amerikanerne Jack Hensley (48) og Eugene Armstrong (52) - ble bortført fra sitt hjem i Bagdad torsdag forrige uke.

De tre jobber for et byggefirma med base i De forente arabiske emirater. Det er ikke kjent om briten Bigley fremdeles er i live, og hans familie har appellert til statsminister Tony Blair om å gjøre alt for å få satt ham fri.

Gisseltakerne, som skal tilhøre gruppen Tawhid og Jihad (Enhet og Islamsk hellig krig), krever at de amerikanske styrkene i Irak skal løslate alle kvinnelige fanger i to irakiske fengsler, blant annet det beryktede Abu Ghraib-fengselet nær Bagdad. Amerikanerne har svart at det ikke finnes kvinnelige gisler i de to fengslene.

Jordaneren Abu Musab al-Zarqawi skal være leder for gisseltakerne, mener CIA. (Arkivfoto: AP/Scanpix)

Ettersøkt

Gisseltakerne skal være tilknyttet opprørslederen Abu Musab al-Zarqawi, som USA har utlovet en dusør på 25 millioner dollar for å få tak i.

Den amerikanske etterretningsorganisasjonen CIA sa i dag de mener at stemmen på filmen som ble vist på et islamistisk nettsted i går, som viser drapet på Eugene Armstrong, tilhører al-Zarqawi.

Zarqawi kommer opprinnelig fra Jordan, men skal ifølge amerikanerne ha etablert en gruppe i det sunnimuslimske triangelet nord for Bagdad. Han er anklaget for å stå i ledtog med Al Qaida.


Siste saker:

 
Interaktivt kart 181 (artikkelside)
5 SISTE NYHETER
5 SISTE UTENRIKS
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no