skillePodkastingskille_slutt
Toppbanner Irak-konflikten 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Irak-konflikten Sist oppdatert 22:50
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Britene sender ikke soldater

Statsminister Tony Blair gir etter for motstand i eget parti og opinionen, og kommer ikke til å sende flere soldater til Irak, melder BBC.

Publisert 01.07.2004 06:42.
Britene vurderte å sende inntil 3.000 flere soldater til Irak for å erstatte spanske og polske styrker som er trukket ut.

Det var også aktuelt å utvide de britiske styrkenes operasjonsområde i Irak, men massiv motstand, først og fremst i det britiske arbeiderpartier, tvang imidlertid Blair til å skrinlegge planene, meldte BBCs nyhetsprogram Newsnight onsdag kveld.

Til Afghanistan

Et betydelig antall britiske soldater skal nå i stedet sendes til Afghanistan for å slutte seg til den NATO-ledede ISAF-styrken, et oppdrag som er mindre politisk kontroversielt både i Storbritannia og resten av Europa.

Storbritannias utenriksminister Jack Straw bekreftet onsdag Newsnights opplysninger, men ville ikke helt utelukke at det senere kan komme på tale å sende flere britiske soldater til Irak.

– Jeg kan ikke si det med sikkerhet. Sannheten er at disse tingene i virkeligheten blir vurdert dag for dag, uke for uke, sa Straw.

Han avviste samtidig at britiske soldater skal flyttes nordover fra Basra til Najaf sør for Bagdad.

– På det nåværende tidspunkt kommer ikke det til å skje. Om det blir behov for å gjøre dette, kommer an på hvilke forespørsler vi får fra den irakiske overgangsregjeringen, sa Straw.

Siste saker:

 
Interaktivt kart 181 (artikkelside)
5 SISTE NYHETER
5 SISTE UTENRIKS
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no