skillePodkastingskille_slutt
Toppbanner Irak-konflikten 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Irak-konflikten Sist oppdatert 22:50
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Også Frp vil ha offiserene hjem

Det er ikke flertall på Stortinget for å la endel offiserer bli igjen i Irak - når de andre norske soldatene trekkes ut. (Arkivfoto: Scanpix/Gunnar Lier)
Det er ikke flertall på Stortinget for å la endel offiserer bli igjen i Irak - når de andre norske soldatene trekkes ut. (Arkivfoto: Scanpix/Gunnar Lier)
Det er ikke flertall på Stortinget for at en del norske offiserer skal bli værende i Irak når alle de andre norske soldatene blir trukke ut.

Publisert 28.04.2004 17:49. Oppdatert 28.04.2004 19:31.
SE OGSÅ:
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Geir Helljesen

Heller ikke Fremskrittspartiet, i likhet med Ap, SV og Sp, ser noen grunn til at 10 norske stabsoffiserer blir værende i Irak.

Partiets forsvarspolitiske talsmann Per Ove Width sier Frp synes det er litt underlig at det kommer forslag om å ha et fåtall norske stabsoffiserer "sittende" i Irak når behovet er noe helt annet. Han mener det som trenges er operative og ikke minst humanitære styrker som kan hjelpe til med vannforsyning og all infrastruktur.

Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet mener alle de norske soldatene må hjem. SV-leder Kristin Halvorsen har bedt utenriksminister Jan Petersen om å inkalle til et møte i den utvidede utenrikskomiteen.

Halvorsen reagerer på at Norge fortsatt skal beholde en gruppe offiserer i Irak når den norske ingeniørtroppen trekkes ut til sommeren.

Forsvarsminister Kristin Krohn Devold mener Stortinget ikke bør forhaste seg med en avgjørelse om en del norske offiserer skal bli værende i Irak.

(NRK)

Siste saker:
Siste saker:
Flere saker: ALT OM AFGHANISTAN

 
Interaktivt kart 181 (artikkelside)
5 SISTE NYHETER
5 SISTE UTENRIKS
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no