skillePodkastingskille_slutt
Toppbanner Irak-konflikten 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Irak-konflikten Sist oppdatert 22:50
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Fallujah fordømmer drapene

Ledelsen i Fallujah i Irak fordømte i dag de grusomme drapene på fire sivile amerikanere onsdag. Byens imamer sier i fredagsbønnen i dag at slike drap er synd i islam.

Publisert 02.04.2004 11:10.
Av Eva Stabell

- Bystyret holdt et møte i går kveld for å fordømme likskjendingen, sier bystyrets leder Saadallah al-Rawi til nyhetsbyrået AFP.

- I strid med islam

- Imamer i hele Falluja har besluttet å holde en felles fredagsbønn i dag, der drapene blir fordømt på bakgrunn av det som står i den hellige koranen og profeten Muhammeds lære, sier Rawi.

USA bruker i år 7 milliarder kroner på å trene og utstyre irakisk sivilforsvar. Her vokter en av dem innkjøringen til Fallujah. (Foto: K.Sahib, AFP)
I går hentet den amerikanske hæren ut levningene av de fire, dagen etter at bilene deres ble stanset i Fallujah og tent på, og likene ble slept rundt i gatene og deretter lemlestet.

Fallujah ligger i den såkalte sunni-triangelen, der lojaliteten til og oppslutningen om eks-president Saddam Hussein alltid har vært stor.

Fredag var det nye uroligheter i området - i byen Baquba, også i Sunni-triangelen, ble tre irakiske politimenn drept, og tre ble såret, da ukjente menn skjøt og kastet en håndgranat mot dem.

Talsmenn for USA har sverget på at de som stod bak drapene og likskjendingen onsdag, skal tas. Bildene av drapene i Fallujah har sjokkert en hel verden - store menneskemengder som jubler mens likene av de fire mennene blir maltraktert offentlig.

(NRK-AFP-Reuters)

Siste saker:

 
Interaktivt kart 181 (artikkelside)
5 SISTE NYHETER
5 SISTE UTENRIKS
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no