skillePodkastingskille_slutt
Toppbanner Irak-konflikten 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Irak-konflikten Sist oppdatert 22:50
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Rakettangrep mot Wolfowitz

En person er drept og minst 15 såret etter et rakettangrep mot Al Rashid-hotellet i Bagdad i morges. USAs viseforsvarsminister Paul Wolfowitz er uskadd.

Publisert 26.10.2003 09:15.
Ifølge talsmenn for den amerikanske okkupasjonsstyrken i Irak, traff mellom seks og åtte raketter det kjente Rashid-hotellet i sekstida lokal tid. Senere ble det antydet at det også kunne ha dreid seg om granater.

Amerikanske soldater sikrer området rundt Rashid-hotellet i Bagdad etter at en serie rakketter ble avfyrt mot hotellet. (Foto: AP/ Anja Niedringhaus)
- Vi har mottatt ubekreftede meldinger om 15 sårede, sa en amerikansk talsmann. Øyenvitner så flere av de sårede bli båret ut på båre etter angrepet, sa talsmannen.

Slapp uskadd fra det

USAs viseforsvarsminister bodde i 12. etasje av hotellet, mens rakettene traff flere etasjer lenger ned. Wolfowitz ble evakuert fra området av amerikanske soldater.

- Denne terrorhandlingen kommer ikke til å avskrekke oss fra å fullføre oppdraget vårt, sa en tydelig sliten Wolfowitz på en pressekonferanse rundt to timer etter angrepet.

Wolfowitz regnes som en av pådriverne bak USAs invasjon av Irak, og er på sitt andre besøk i landet etter at Saddam Husseins regime ble styrtet.

Strengt bevoktet

Rashid-hotellet ligger i tilknytning til et av Saddam Husseins gamle palasser, og brukes som hovedkvarter av den amerikanske okkupantmakten.

Bygningen regnes som et av Bagdads landemerker, og er også blant de best bevoktede.Amerikanske styrker har slått en permanent jernring rundt hotellet, som også er beskyttet av store betongsperringer og piggtråd.

Ifølge CNN ble de amerikanske soldatene som voktet hotellet også beskutt med håndvåpen under rakettangrepet, og måtte søke dekning.

Krasjlandet

Et amerikansk Black Hawk-helikopter ble beskutt og krasjlandet i Tikrit nord for Bagdad i går. En av de fem om bord ble såret. Angrepet fant sted mens Wolfowitz besøkte byen.

I byen Khaldiya vest for Bagdad ble fem amerikanske soldater såret, to av dem alvorlig, da kjøretøyet de satt i ble beskutt.

(NRK-Reuters-NTB)
LENKER
Siste saker:

 
Interaktivt kart 181 (artikkelside)
5 SISTE NYHETER
5 SISTE UTENRIKS
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no