skillePodkastingskille_slutt
Toppbanner Irak-konflikten 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Irak-konflikten Sist oppdatert 22:50
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

- Cheney presset CIA

CIA-ansatte følte seg presset av visepresident Dick Cheney til å tilpasse sine vurderinger til president Bush' politikk, skriver Washington Post.

Publisert 05.06.2003 12:41.
PÅ BESØK: Dick Cheney skal ha vært en hyppig gjest hos CIA.
USAs visepresident Dick Cheney var en hyppig gjest hos CIA det siste året. Besøkene skapte et klima der CIA-ansatte følte seg presset til å tilpasse seg til Bush-administrasjonens politikk.

Dette sier høyt plasserte etterretningsfolk i CIA til avisen The Washington Post. Ifølge avisen ble Cheney fra august i fjor den i Bush-administrasjonen som ivret mest for å bruke militær makt overfor Irak, ved å hevde at landet hadde masseødeleggelsesvåpen.

Bad om resultat

I den forbindelse avla Cheney og hans stabssjef og fremste rådgiver Lewis Libby en rekke besøk hos CIA for å stille spørsmål ved analysene av Iraks våpenprogrammer og påståtte forbindelser til Al Qaida.

Cheneys besøk sendte signaler om at det var ønsket et visst resultat herfra, sier en høytstående CIA-ansatt til The Washington Post.

- Ikke påvirket

Andre CIA-ansatte sier til avisen at de ikke ble påvirket av besøkene. Ifølge The Washington Post er det uvanlig at en visepresident avlegger en rekke besøk i CIAs hovedkvarter.

Opplysningene om Cheneys nære oppfølging av etterretningsarbeidet i CIA kommer samtidig som Bush-administrasjonen blir beskyldt for å ha overdrevet etterretningsinformasjon om Iraks påståtte masseødeleggelsesvåpen for å kunne rettferdiggjøre et angrep på Irak.

(NTB)

Siste saker:

 
Interaktivt kart 181 (artikkelside)
5 SISTE NYHETER
5 SISTE UTENRIKS
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no