skillePodkastingskille_slutt
Toppbanner Irak-konflikten 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Irak-konflikten Sist oppdatert 22:50
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Sjiamuslimsk leder drept

Den sjiamuslimske lederen Abdul Majid al-Khoei ble torsdag drept i den hellige byen Najaf i Irak, opplyser medlemmer av den dreptes familiestiftelse. Også en rådgiver ble drept.

Publisert 10.04.2003 18:03.
- Al-Khoei ble drept i moskeen i Najaf torsdag, forteller Ali Jabr, et medlem av den London-baserte Khoei-stiftelsen, på telefon.

Al-Khoei skal ha blitt overfalt av en hel gruppe. Et annet medlem av stiftelsen sier til TV-kanalen Al-Jazeera at også rådgiveren Haidar Kelidar ble drept under angrepet i moskeen.

Sønn av storayatollah

Drapet vil trolig øke spenningen i sjiabefolkningen i Irak, den største gruppen i landet. Den drepte Majid var sønn av avdøde storayatollah al-Khoei som var de irakiske sjiamuslimenes åndelige leder under den forrige krigen i Persiabukta i 1991.

Majid var også en nær medarbeider av de irakiske sjiamuslimenes aller øverste geistlige leder, storayatollah Ali al-Sistani, som i forrige uke oppfordret Iraks befolkning til ikke å hindre eller motsette seg den amerikansk-britiske invasjonsstyrken.

Stukket ned

Abdul Majid ble stukket til døde med kniv ved Imam Ali-moskeen i Najaf, sier al-Khoeis nevø Jawad al-Khoei på telefon fra den iranske hellige byen Qom.

- Vi snakket med personer som var sammen med ham da det skjedde. De sa han ble martyr ved en forræders hånd, sa Jawad al-Khoei.

Imam Ali-moskeen er ett av sjiamuslimenes helligste steder.

(NTB-Reuters)

Siste saker:
Flere saker: ALT OM KRIGEN MOT IRAK

 
Interaktivt kart 181 (artikkelside)
5 SISTE NYHETER
5 SISTE UTENRIKS
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no